Är du ute efter ett hem som är lika klassiskt som modernt, oavsett stil och rådande trender är vitt något för dig.

Läs även Matcha svart och vitt – 6 stilsäkra modetips!

En vanlig missuppfattning är att vit är en färg som är kall och opersonlig, men det finns mängder av olika nyanser – från kyligt svala till mjölkigt varma och allt däremellan – så det är inte svårt att hitta sin egen favorit.

Dock krävs det lite tanke bakom för att skapa ett inspirerande och trivsamt hem. Här är fem saker du ska tänka på när du inreder med vitt.

1. Blanda texturer

För att få ett rum med mycket vit inredning att kännas varmt och inbjudande är ett tips att blanda olika texturer.

Genom att kombinera olika ytor, som mjukt, hårt, lent, blankt, matt och mönstrat blir helheten mer levande och personlig – oavsett rum och storlek på rummet.

2. Kombinera med naturmaterial

Naturmaterial och jordnära kulörer ger värme till en vit inredning.

Satsa på detaljer i exempelvis läder, linne, trä och natursten – och självklart – växter. Allt som kommer från naturen tonar ner ett kallt och opersonligt intryck.

3. Styla ton i ton

Att kombinera flera nyanser av samma färg ser många som ett inredningsmisstag, men faktum är att en mix av olika vita toner skänker rummet ett djup och en spännande look.

Testa dig fram med tills du hittar din favoritkombo och även här blir det snyggt att blanda olika texturer och material.

4. Skapa kontraster

Även om det är svårt att få för mycket vitt är det alltid fint att bryta av med färg. Ljusa kulörer ger ett mjukt intryck i övergången medan mörka skapar kontrast och ett dramatiskt intryck.

Du kan enkelt få en vit bas att kännas mer levande bara genom att lyfta in inredningsdetaljer eller möbler i en annan kulör.

5. Framhäv konsten

Gör ett vitt rum mer personligt genom att styla med konst.

Fotokonst, trendiga oljemålningar eller illustrationer spelar ingen roll. En vit vägg är en utmärkt bas som framhäver dina tavlor – oavsett stil, storlek eller rummets yta.

Läs även Så lyckas du med tavelväggen