Höstens dekorationer behöver inte alltid bestå av klassiska orange pumpor och fylliga kransar med höstlöv. Låt kreativiteten flöda och dekorera hemmet med allt från ljusslingor och textilier till minimalistiska stilleben och kransar i höstens anda.

Här listar vi fem fina DIY-projekt att inspireras av:

1. Krans med höstkänsla

Den här eleganta kransens stjärna är klassiska små pumpor som fått en metallicfinish i guld. Pumporna ramas in med grönska och mjuk bomull som fästs på en enkel ring – perfekt för dörren eller som höstig dekoration inomhus. Läs mer om hur du gör kransen här.

2. Ljusslinga med höstlöv

Ljusslingor är en favorit under höstens mörkare kvällar och med lite kreativitet kan man skapa en vacker och personlig dekoration. Genom att fästa höstens vackraste löv i gult, orange och rött får ljusslingan ett helt nytt utseende. Läs mer om hur du gör ljusslingan här.

3. Minimalistisk krans med höstlöv

Det här är höstkransen för minimalisten. Med en enkel ring i obehandlat trä och några höstlöv skapas den här dekorationen som passar såväl på dörren och altanen som i hemmet. Du hittar instruktionerna här.

Läs också: Höstuppdatera sovrummet – 9 detaljer under 500 kronor

4. Höststilleben

Höstens DIY-projekt behöver inte vara svåra och krångliga, det är ju trots allt dags för jul och julpynt snart igen. Ett vackert stilleben med klassiska höstelement som kottar, ekollon och små pumpor tillsammans med en ljusslinga eller ett blockljus sätter stämningen. Läs mer om stillebenet här.

Läs också: 12 kreativa sätt att styla med ljusslingor utomhus

5. Kuddfodral med pompoms

Fina kuddfodral förnyar hemmet på ett kick och även om sammet fortfarande är populärt hos många så har även linne seglat upp som en favorit. Den här kudden i linne har fått en personlig uppdatering med hjälp av små pompoms som placerats i ett diamantformat mönster, men det är bara kreativiteten som sätter gränser i det här DIY-projektet. Du hittar instruktionerna här.

Läs också: Budgettipsen som ger ditt hem en personlig stil

Artikeln publicerades först på ELLE Decoration.

 

Mest läst