Oavsett om du går i köp- och säljtankar eller inte finns det alltid anledning att hänga på Hemnet. Att få drömma sig bort är aldrig fel, men framförallt kan bostadssajten bidra med mycket inredningsinspiration och fungera som en kompass för hur vi väljer att inreda.

Läs också: 7 nya skandinaviska trender som amerikanerna älskar

Hösten bjuder på mycket fint och just nu är det följande trender som lyser starkast.

Fem heta inredningstrender på Hemnet i höst:

1. Tegelväggen

En tegelvägg inomhus var verkligen på tapeten för några år sedan och nu börjar den rustika detaljen återigen dyka upp i snygga Hemnet-objekt.

Om du har turen att ha en egen tegelvägg hemma är ett tips att låta den ta naturlig plats i inredningen. Och är dina väggar helsläta finns det knep för att fixa en egen fondvägg i tegel hemma.

2. Gardinlösa fönster

Foto: Cim Ek Styling: Team Sarah Widman för Alvhem/mäklare: Sofia Vansvik

Ljusinsläppet är viktigt för hur ett rum uppfattas och ju mer dagsljus som får flöda in, desto luftigare, rymligare och större kan ditt hem kännas.

Ett knep som många anammat är helt enkelt att skippa gardinerna och Hemnet kryllar av vackra bostäder där avsaknaden av tyger och gardinstänger är huvudsaken.

Läs även Så undviker du vanliga gardinmissar

3. Vintageprägel

En av de stora trenderna på Hemnet är unika inredningsdetaljer med vintagekänsla.

Oavsett om det är ett bord, ett skåp, en stol eller ett prydnadsföremål är det populärt och riktigt tjusigt att blanda ut en modern inredning med äldre ting – och det ger hemmet en unik touch.

4. Mönstrade tapeter

Grå, gröna, blå, rosa – ja, till och med svarta – väggar har vi sett mycket av de senaste säsongerna och de härliga färgklickarna ser inte ut att fasas ut än på ett tag. Däremot har målade väggar fått konkurrens av mönstrade tapeter och det är en stor trend, bland annat på Hemnet.

Vad det är för typ av motiv, form, färg eller finish spelar mindre roll, bara det är mönster.

Läs även 13 snygga sätt att inreda med mönstrad tapet

5. Glasväggen

Vi kan inte få nog av glasväggar och det verkar inte någon annan heller, för Hemnet är fullt av hem där den industriinspirerade glasväggen är i fokus.

Glasväggen är ett utmärkt sätt att dela av ett rum, utan att stänga in och passar såväl stora som små lägenheter.

Artikeln publicerades först på ELLE Decoration.

 

Mer läsning

Femina