Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

5 problem går att lösa med vinäger

19 apr, 2017 
AvMinna Wallén-Widung
När det kommer till städning och andra hushållssysslor finns det få produkter som slår effektiviteten hos vinäger. Här är en rad smarta – och oväntade – tips på vad du kan använda vinäger till!
Annons

1. Putsa skorna

Bli av med smuts och fläckar på dina läderskor genom att gnida in dem med en blandning av vinäger och vatten. Voilá – skorna ser lika glansiga ut som när du köpte dem!

2. Undvik ränder på fönstren

Fönstermedel kan ibland få fönstren att se ännu smutsigare ut än innan du började tvätta dem. Men genom att blanda lika delar vatten och vinäger får du inte bara rena fönster, du undviker också de irriterande ränderna. Tillsätt några droppar pressad citron för en fräsch doft. Du kan också använda blandningen för att rengöra exempelvis glasbord.

Testa att torka av de nytvättade fönstren med tidningspapper i stället för hushållspapper – det låter konstigt är suveränt för att undvika ränder på fönstret.

3. Ta bort ogräs

När du ser ogräset börja titta upp längs uppfarten, då är det dags att ta fram vinägern. Häll vinäger på ogräset och se till att det blir rejält vått så att vinägern når rötterna. Dagen därpå kan du lätt dra upp ogräset från sprickorna i asfalten. Den här metoden är betydligt miljövänligare än att använda farliga kemikalier, vilket är viktigt att tänka på om man har barn eller husdjur.

Annons

4. Rengör ditt tangentbord

Ett av de smutsigaste ställen i ditt hem finns närmare än du tror – det är din dators tangentbord. Om det varit ett tag sedan du rengjorde det kan det vara en god idé att första damma av det och sedan torka av tangentbordet med en trasa som fuktats med vinäger. Är det svårt att komma åt mellan tangenterna? Fukta en tops med vinäger och se till att det blir rent från A till Ö.

5. Desinficera diskmaskinen

Också din diskmaskin kan behöva en rengöring ibland! Hur ska annars disken bli ren? Fyll luckan för diskmedel med vinäger, ta ut hyllorna och kör sedan diskmaskinen på ditt vanliga program. Vinägern kommer att rengöra och desinficera insidan av maskinen utan att du behöver ta till några kemikalier.

Instruktioner och ännu fler vinägertips finns i den här videon:

https://rumble.com/embed/vd2cc/

Källa: Tiphero

Annons