Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

5 riktigt drömmiga sänghimlar du kan göra själv

27 okt, 2017 
AvNanna von Knorring
Vill du göra sovrummet mysigare i höst? Inred med textil och sov under en sänghimmel. Inspireras av fem sänghimlar i olika stilar som du kan skapa själv.
Annons

Sänghimlen är inte bara till för barnrummet, utan har flyttat in i många sovrum där den bryter av och ger en ombonad och romantisk touch. Den mjuka, draperade sänghimlen ger sovrummet värme och stämning och förvandlar direkt ett kalt rum till en mysig oas. Dessutom går det att skapa många fina sänghimlar alldeles själv.

Inspireras av fem olika sänghimlar – från skrynkligt och mysigt till elegant – nedan.

1. Minimalistiskt – men mjukt

En sänghimmel behöver inte alltid vara romantisk och i skrynkligt linne. Den här eleganta varianten kräver endast en lång textillängd (eller fler som sys ihop) som läggs över himmelsängens övre bjälkar för ett minimalistiskt  men mjukt intryck.

2. Flexibelt och snyggt

En sänghimmel med fyra gardiner är snygg och flexibel, eftersom du kan välja att ha den öppen eller stängd enligt behov. Om du inte har en himmelsäng att fästa tyget i kan du använda en gardinskena med rundade hörn, det ger dig möjlighet att dra gardinerna precis som du vill. Sänghimlen avskärmar dessutom på ett snyggt sätt i ett litet rum, utan att ta för mycket plats i anspråk.

Foto via: Coastal Style

3. Enkelt och mysigt

Om du har sängen längs en vägg kan en sänghimmel från vägg till tak vara att föredra. Mät upp rätt längd av tyget och fäst det med krokar i taket och på väggen. Matcha med några ljusslingor för ytterligare mysfaktor. Denna variant kan även göra sig fin i huvudänden av en dubbelsäng.

Annons

4. Sänghimlen för den lilla alkoven

Rama in alkoven och skapa en känsla av en himmelsäng genom att hänga upp ett par gardinlängder som du fäster med valfritt rep eller med gardintofsar. För ytterligare lyx kan du satsa på dubbla gardiner, ett par i ett skirare material och ett par i tjockare tyg som mörklägger ytterligare.

5. En mysig oas

För att skapa en mysig oas i sängen kan du kombinera en sänghimmel i skirt tyg med ett ljusnät med flera små ledlampor. Du kan välja en klassisk rund sänghimmel eller ett par skira gardiner som du fäster med gardinskenor alternativt krokar i taket.

Artikeln publicerades först på ELLE Decoration.

Annons