Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

5 rosnyheter vi älskar 2016

15 jun, 2016 
AvLotta Hansson
Är man tokig i rosor så är man. Varje år står nya rossorter på önskelistan. Feminas trädgårdsredaktörs nya favoriter doftar ljuvligt och blommar hela sommaren.
Annons

Rosor är en fantastisk blomma. Här är våra tips om du letar efter en ny variant som både doftar fantastiskt och ser fantastisk ut.

Boule-de-Neige-ros

Bourbonrosen Boule de Neige tillhör kanske inte de mest lättodlade. Men lyckas man så blommar den hela säsongen med vackra och väldoftande blommor. Zon 3. Höjd 1,5 meter och bredd 1,2 meter.

OliviaRoseAustin.ros
rose-A-Whiter-Shade-of-Pale
Annons

Förtjusande A Whiter shade of pale tillhör de absolut ljuvligaste. Remonterar och blir 1 meter hög och ca 70 cm bred. Tillhör terosorna och tehybriderna. Zon 3.

ros.-gul.kronprinsesse-Mary

Gult har länge varit bannlyst i många trädgårdar. Men Floribundiarosen Kronprinsesse Mary är svår att motstå. Doftar fantastiskt och mycket och blommar om och om hela säsongen. Zon 3, höjd 90 och bredd 90 cm.

stockholm-slottsros-floribundarosor-gul

En annan fantastisk gul ros är den remonterande Stockholm. Doftar inte lika starkt som Mary men fungerar utmärkt att plocka in i vas. Höjd 80 cm, bredd 60 cm. Zon 3.

Annons