Trendar: NostalgiI rampljusetResorMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livÅrets Feminista

5 sätt att uppdatera dina Ikea-möbler

29 jun, 2017 
AvNanna von Knorring
Trött på gamla, opersonliga Ikea-möbler? Uppdatera ditt hem med snygga Ikea-hacks – utan att själv behöva göra jobbet.
Annons

Ikeas enorma succé har gjort att företagets möbler, kök och garderober tagit sig in i många hem världen över. Trots att möbeljätten har snygga alternativ kan det vara trevligt att även uppdatera sitt hem med unika detaljer. I dag finns flera Ikea-hackföretag som erbjuder snygga och personliga designlösningar för Ikeas stommar i såväl kök, vardagsrum som sovrum.

Här listar vi fem snygga uppdateringar du kan ge dina Ikea-möbler – utan att själv behöva lyfta ett finger!

1. Pimpa köket

Foto: Reform

Det populära Ikea-hackföretaget Reforms senaste innovation är fronter till Ikea-skåpet Metod. Företaget har sedan tidigare andra alternativa skåpluckor och bänkskivor för ett mer personligt Ikea-kök. Även inredningsföretagen Superfront och Picky Living erbjuder alternativa luckor och detaljer för Ikea-köket.

Annons

2. Byt ut Ikea-överdragen

Ikea-soffan Klippan i färgen ”Emerald” ur sammetskollektionen. Foto: Bemz

Företaget Bemz gör överdrag till bland annat Ikea-soffor, stolar och sängar. Ge dina gamla möbler ett nytt liv genom att byta ut slitna textilier mot nya i spännande färger och mönster. Bemz har även en specialkollektion med sammetsöverdrag, vilket gör det möjligt att haka på den snygga trenden utan att behöva köpa nya möbler.

3. Skapa en exklusiv sideboard

Foto: Superfront

Ikea-hackföretaget Superfronts senaste nyhet är en kollektion med sideboards med mönster av konstnären Klas Ernflo. Hos Superfront finns sedan tidigare ett urval av olika fronter, handtag, sidor, toppar och ben för att skapa en personlig sideboard av din Ikea Bestå– eller Metod-stomme.

Annons

4. Uppgradera din Malm-byrå

Foto: Picky Living

Picky Living har sedan i höstas tillverkat lyxigare versioner av de klassiska Malm-byråerna. Lådfronterna går i grönt, blått, grått, violett och svart med toppskiva och sockel i mässing, koppar eller mattlackad plåt samt med ett brett utbud av handtag.

5. Välj en personlig garderob

Foto: Superfront

Superfront och Picky Living erbjuder båda personliga alternativ för Ikea-garderoberna. Välj bland fronter i olika färger och mönster eller uppdatera med nya handtag för en exklusiv walk-in-closet.

Läs även: Soulosofie tillverkar möbler av återvunnen teak – se bilderna här

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Få mer av Femina – klicka på ”Gilla” nedan för att följa oss på Facebook

[socializer-facebooklikeshare href=”https://www.facebook.com/femina.se/” layout=”standard” action=”like”  showfaces=”true” share=”false” width=”320″]

Annons