Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

5 trendigaste inomhusväxterna 2019

17 dec, 2018 
AvNanna von Knorring
Från klättersparris och zebrasköld till fönsterfikus. Vi får inte nog av de fina gröna inredningsdetaljerna som förgyller våra hem. Här är de trendigaste växterna att inreda med 2019.
Annons

Om det finns en inredningsdetalj vi älskar så är det växter. Från färgstarka buketter och palettblad till den närmast klassiska monsteran – det finns mycket att välja och vraka bland när det kommer till att inreda med grönska. Växter piggar upp vilket rum som helst (ja, till och med i badrummet!) , kan rena luften och är även en rolig hobby om man väljer att ta egna sticklingar. Dessutom passar de i alla hem, oavsett stil.

Behöver du inspiration för att utöka de gröna inredningsdetaljerna? Växthandelskedjan Plantagen har nu släppt sin trendspaning över vilka växter som spås bli allra populärast 2019. På listan syns flera olika typer av växter och flera av de trendiga sorterna är dessutom lättskötta, vilket passar utmärkt för nybörjaren eller för den som helt enkelt inte har särskilt gröna fingrar.

Här är de 5 trendigaste växterna att inreda med 2019:

Trendväxt 1: Hartassbräken

Hartassbräken är en trendig växt 2019
Hartassbräken är lättskött och snygg i hemmet. Foto: Plantagen

Hartassbräken är en ormbunksväxt som är väldigt lättskött, mycket tack vare att den trivs i såväl sol som skugga och är särskilt skuggtålig. Den har stora blågröna blad och kan bli storvuxen när den trivs i sin miljö.

Annons
Hartassbräken är en trendig växt i hemmet 2019
Foto: Mikael C/SE360 för Bjurfors/mäklare: Alexander Jämthagen

Trendväxt 2: Klättersparris

Klättersparrisen är en trendig växt 2019
Den gröna klättersparrisen är en trendig och lättskött favorit. Foto: Plantagen

Den gröna klättersparrisen är en av växterna som ökar mest i popularitet, enligt Plantagens trendspaning 2019. Under försommaren kan den få röda bär eller små blommor, men i övrigt har den helgröna blad. Den lättskötta växten trivs bäst i fönster utan direkt solljus och kan även placeras utomhus under sommarmånaderna.

Annons

Trendväxt 3: Zebrasköld

Zebraskölden är en trendig inomhusväxt 2019
Zebraskölden ger en personlig grön färgklick till inredningen. Foto: Plantagen

Zebraskölden har zebrarandiga stjälkar med pilformade gröna blad och är en växt som behöver lite mer omsorg och tillsyn. Den trivs bäst i ett fönster utan direkt solljus och vill ha hög luftfuktighet i sin miljö. När den tas om hand på rätt sätt blir den en snygg inredningsdetalj som sticker ut.

Zebraskölden är en trendig växt i hemmet 2019
Foto: Cim Ek Styling: Greydeco för Alvhem/mäklare: Sandra Guerrero

Trendväxt 4: Pinnlilja

Pinnliljan är en lättskött och trendig växt 2019
Pinnliljan är en lättskött växt i hemmet. Foto: Plantagen & Ikea

De trendigaste växterna 2019 är som gjorda för den som inte har gröna fingrar. Den trendiga pinnliljan är nämligen också en väldigt lättskött växt. Pinnliljan växer långsamt och behöver sällan vatten eftersom den ursprungligen vuxit i öknen.

Annons

Trendväxt 5: Fönsterfikus

Fönsterfikusen är en trendig inomhusväxt 2019
Fönsterfikusen finns i flera olika storlekar. Foto: Plantagen

En grönskande 70-talsfavorit som tål torr luft, men som gärna duschas ofta. Fönsterfikusen har stora gröna blad och den är även en bra luftrenare i hemmet. Den trendiga växten finns i flera storlekar och passar därför på såväl det stora som det lilla fönsterbrädet.

Fönsterfikusen är en fin växt i alla hemmets rum
Foto: Fredrik J Karlsson Styling: Emma Fischer för Alvhem/mäklare: Anna-Kajsa Nylander

Läs mer:

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons