Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

6 av höstens hetaste inredningstrender – enligt Formex

23 aug, 2018 
AvNanna von Knorring
Naturmaterial, härlig mönstermix och inredningsdetaljer med en stor dos personlighet. Så ser höstens största trender ut, enligt vår trendspaning från Formex-mässan.
Annons

Årets Formexmässa har gått av stapeln i Stockholm och mässan bjöd som vanligt på en stor dos inredningsinspiration. Vi var på plats för att spana in höstens trender och det var några återkommande favoriter som stack ut lite extra i montrarna.

Här listar vi sex av höstens största trender – enligt Formex:

1. Jordnära toner

Från sotiga toner av korngult och orange till beige, brunt och cognac samt roströda toner som matchar höstlöven – hösten och vintern kommer att gå i varma och naturnära kulörer. Särskilt påtaglig är färgskalan när det kommer till textilier, vilket även gör det enkelt att välja hur mycket eller lite man vill lyfta in av trenden i sitt hem.

Naturnära färger är trendigt i höst – enligt Formex 2018
Foto: Boel & Jan, Tine K Home

2. Figuriner

I höst är det inte längre flamingon som är överlägsen de andra djuren. Trenden med figuriner, små djur och skulpturer i miniatyr, lämnar gott om plats för egen tolkning. På Formex syntes allt från fåglar och apor till zebror och katter, både som prydnad för sig själv och i form av bordslampor samt ljusstakar.

Annons
Figuriner var en tydlig trend på höstens Formexmässa 2018
Foto: Kähler & Ikea

3. Naturmaterial

I höst är det inte helt oväntat naturmaterialens högtid. Trä, rotting, sten, linne – naturmaterialen syns i allt från lampor till fåtöljer. Tillsammans med den rådande färgpaletten kompletterar de varandra och skapar en harmonisk och tidlös helhet.

Naturmaterial syns på många håll i höst enligt Formex 2018
Foto: Watt & Veke, House Doctor

4. Konstgjorda växter i ny tappning

Äntligen en trend för alla som inte har gröna fingrar! På Formexmässan syntes många konstväxter, men det är inte gammeldags sidenblommor det handlar om. De nya konstgjorda växterna är nästan slående lika originalet och finns i form av stora kaktusar, träd, kvistar och buketter av olika slag.

Annons
Konstgjorda växter var en trend på Formex mässan 2018
Foto: AbigailAhern.com

5. Personlig keramik

I höst är stengods ett självklart inslag i hemmet – och det får gärna vara personligt. Oavsett om du inspireras av bohemiska mönster, havets djur och växter eller sätter färg på keramiken så är det ett av höstens finaste blickfång i inredningen.

Keramik och stengods är en trend, enligt Formex 2018
Foto: Broste Copenhagen & Jotex

6. Mönstermix

Ränder, etnochica mönster eller varför inte brodyr? I höst mixar vi gärna såväl mönster som färger, oavsett om det är textilier eller inredningsdetaljer det handlar om. Tänk bohemisk lyx, med inslag av den nordiska minimalismen enligt egen smak – bekvämt, mysigt och riktigt snyggt.

Mönstermix är trendigt i höst
Foto: House Doctor, Ellos Home

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Artikeln publicerades först på ELLE Decoration.

Annons