Bröllopstrender 2019

Oavsett om man är nyförlovade eller har burit ringarna länge, har många blivande brudpar en inspirationsmapp på Pinterest. Och visst är det härligt att drömma sig bort – är det någon dag och fest man verkligen ska unna sig att ge sig hän med planerandet inför är det ens bröllop.

Varje år gör Pinterest en analys av vad som egentligen är mest populärt att pinna. Förra året såg vi bohemiska bröllop överallt. Gärna i lite ruffigt industriella eller lantliga lokaler, vackert dekorerade av ljusslingor och pom poms i kombination med böljande tyger och vintage-inspirerad dukning. Den vilda och lite ofixade grönskan var i fokus på många bröllop – och trenden fortsätter även i år.

Här är de mest pinnade – och därigenom största – bröllopstrenderna just nu!

Trädgårdsbröllop

Trädgårdsbröllop

Bildkälla: Pinterest

I år skippar vi de pampiga lokalerna – mest drömmer vi om mysiga, bohemiska trädgårdsbröllop. Men självklart drömmer vi stort på Pinterest.

Få våra snabba, enkla och supergoda recept direkt i din inkorg - klicka här!

Guldklänningar

Bröllopsklänning i guld

Bildkälla: Pinterest

Fortfarande inte hittat din drömklänning? Årets trendigaste brudar bär guld  sökningarna för bröllopsklänningar i guld har ökat med 1 552 procent!

Neonskyltar

Bröllop med neonskylt

Bilkälla: Pinterest

En kul trend är neonskyltar med kärleksfulla och festliga budskap. En ganska dyr historia, men samtidigt ett fint och annorlunda minne från bröllopet att ha framme i hemmet.

Rökbomber

Rökbomb på bröllop

Bildkälla: Pinterest

2019 är rökbombernas år. Rökbomber i olika färger ger fina bilder och en festlig effekt vid exempelvis välkomstskålen eller bröllopsdansen.

Blomstergirlanger

Gröna blomsterdekorationer på bröllop

Bildkälla: Pinterest

Draperade som en del av dukningen, som ett dekorativt ”tak” eller som en grönskande bakgrund – den gröna trenden är verkligen här för att stanna, sökningarna på blomstergirlanger har ökat med hela 1 154 procent.

Fest hela natten

Midnattsbröllop

Bildkälla: Pinterest

Vänd på festen och ha vigseln under stjärnorna. Eller bara låt festen pågå hela natten lång och styr upp aktiviteter för gästerna även framåt småtimmarna. ”Månceremonier” är en av årets mest trendande sökningar.

Källa: Pinterest

Läs också:

23 vackra detaljer till bröllopet att inspireras av

Allt du behöver tänka på inför ditt eget bröllop

Bröllop i en romantisk lada – inspireras här

Mest läst