badrumstrender-20172-3

Med hjälp av färger, växter och accessoarer kan du få ditt badrum att kännas både nytt, fräscht och uppdaterat.

Läs även 6 av de största inredningstrenderna 2017

Att göra små förändringar gör stor skillnad och är ett utmärkt sätt att förnya utan att lägga massa dyra pengar på renovering. Perfekt om du vill testa dig fram för att hitta just dina favoriter bland årets inredningstrender.

1. Korgmaterial

Förvaring kan man aldrig få för mycket av och i år är det trendigast med fina och naturnära korgmaterial.

Perfekt att samla småsaker i eller varför inte en växt?

2. Mörka träslag

Ljust kakel, kromad kran och duschmunstycke gör att badrummet lätt kan kännas aningen kalt och sterilt, men det kan du råda bot på med trender som färgglada textiler, grönska och korgmaterial.

Ett annat material som också skapar en ombonad och varm känsla är träslag. Som en motreaktion till den ljusa och obehandlade trenden som länge varit på tapeten är det nu många som väljer mörkt trä – målat, betsat eller naturligt. Det skapar en fin kontrast till vitt och rent kakel.

3. Svarta detaljer

Svart är alltid rätt – men 2017 är svart än mer rätt.

Ett helsvart golv, badkar eller kranar är riktigt snyggt, men du behöver inte renovera för att fixa stilen. Handdukar, möbler, förvaring eller en tvålpump räcker gott och väl. Det är trots allt oftast detaljerna som gör hela skillnaden.

Läs även Så ser våren 2017 ut på H&M Home

4. Storbladiga växter

Gröna växter är och förblir en av de största inredningstrenderna – och det sträcker sig ända in i badrummet.

Ett billigare knep för att uppdatera badrummet är svårt att hitta och genom att flytta in en växt från något annat rum behöver du inte spendera en krona.

Många plantor trivs utmärkt i badrummet eftersom vattenånga från duschen höjer luftfuktigheten. Se bara till att du väljer en sort som klarar sig bra utan särskilt mycket solljus, om du inte har något fönster i ditt badrum.

Läs även Gröna växter som ger bättre inneluft – 6 tips!

5. Rostfritt

Efter en tid med mässingsdetaljer överallt är kärleken till vita metaller nu tillbaka.

Ett spännande sätt att matcha kranen är med ett handfat i rostfritt, likt det man brukar se i köket.

6. Exotiska mönster

Stora blad är inte bara trendigt när det gäller växter, även bladmönster och exotiska former är hett just nu.

Handdukar, badrumsmattan eller duschdraperiet lämpar sig utmärkt för detta och ger badrummet ett fräsch och spännande touch.

7. Färgmix

Ett vanligt inredningsknep är att färgmatcha detaljerna och låta dem gå i samma, eller liknande ton. Men 2017 är året då vi gör tvärtom och blandar alla möjliga färgerkombinationer. Rött och rosa är en trendfavorit, men även blått, grönt och orange.

Vill du lyfta in färg, men ändå behålla ett lugnt och mer sammanhållet intryck är ett tips att satsa på mörka, kalla kulörer.

Läs även Så inreder du med trendigt bruna toner

Mest läst