Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

7 enkla sätt att inreda barnrummet mer praktiskt!

16 jan, 2017 
AvFemina
Trött på att det alltid är smutsigt och stökigt? Här är enkla, billiga och smarta lösningar på hur du kan inreda barnrummen mer praktiskt!
Annons

Det behöver varken vara svårt eller dyrt att inreda barnens rum till en mer praktisk och funktionell lekhörna! Med enkla knep, fix och trix kan både du och barnen njuta av deras oas – barnrummet!

Inredning passande för bebisrummet

Är ditt barn fortfarande så litet att hen inte har något att säga till om? Grattis – då är det fritt fram att inreda med de färger, möbler och dekoration som du tycker om!

Ett knep är att använda en neutral grund, utan några iögonfallande mönster eller färger. Då kan du experimentera fritt och galet med detaljerna. Mixa gärna olika färger, mönster och former på kuddar och leksaker – och använd gärna ljusslingor för att få bebisrummet att kännas lugnt och mysigt!

Inredning för det kreativa barnet

När barnen växer upp tycks de få en något mer envis inställning till föräldrarnas tycke och smak på inredning. Nu vill de ofta bestämma själva vilka möbler, dekorationer och färger rummet ska ha.

Annons

Har du möjlighet att påverka? Se till att behålla den neutrala grunden i rummet. Lugna och ljusa färger på väggarna, låt barnen istället välja färg på tyg och förvaring! Vill du göra det till en kul grej för barnen: köp vägghyllor och skåp som barnen själva kan måla! Köper du begagnade möbler slipper du också känna oro över barnens kreativa penseldrag.

Inredning för sportiga barn

Är barnens intresse fotboll, handboll eller basket – då är du van vid att det brukar flyga runt bollar i huset! Samtidigt som man är otroligt stolt över sina aktiva barn, kan det också vara något oroväckande…

Lösningen är att göra barnens egna rum mer attraktivt! En bollvägg behöver inte vara svårt eller dyrt att göra! Ta en tur till byggvaruhandeln och köp några bräder och en plyfaskiva. Fäst plyfaskivan på väggen och skruva fast en basketkorg – simsalabim, problemet är löst!

Försök att inte välja väggen mot grannen bara…

Annons

Inredning för läsglada barn

Lycka är att se sina barn försvinna in i böckernas fantasivärld! Där får de känna både spänning och lycka, läsa om relationer vänner emellan och bygga sig en uppfattning om världen – både den verkliga och en fantasifull.

Ta tillfället i akt och skapa en trygg och lugn plats för barnen att läsa på. Investera i en soffa som barnen själva trivs i, och låt barnen välja kuddar och mysbelysning. Ett tips är att införskaffa en sänghimmel, det blir både mysigt och ombonat!

Inred barnens kreativa lekhörna

Här kommer två liknande bilder. Båda är från samma rum, den ena något mer färgglad och den andra lite mer sockersöt. Det vi vill visa med dessa två är att små detaljer kan göra en enorm skillnad! Du behöver inte alltid riva och bygga nytt – utan det kanske räcker med att byta ut några kuddar!

 

Inredning för barn som gillar att klottra

Ibland kan man som förälder ställa sig frågan ”hur sjutton tänkte barnen nu…?”. Nej, det är inte alltid lika kul att stiga in i barnens rum, eller vardagsrummet för den delen… Utmaningen för oss föräldrar är att hitta en kul och kreativ lösning som skyddar hemmet från våra små vildingar!

Ett tips: griffelfärg! Måla en skåpdörr eller en vägg med svart griffelfärg och köp massor med färgglada skoltavelkritor! Där kan barnen rita stort och fritt! Det bästa är, det är väldigt lätt att torka bort!

Artikeln är ursprungligen publicerad på Må bra.com

Läs även

Kika in vårens inredningstrender – trä och svala färgtoner

Annons