Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

7 fina sovrumstrender med lyxig hotellkänsla

27 maj, 2019 
AvAnna Asplund
Vem älskar inte att bo på hotell? Här är sju fina trender som skapar en härlig hotellkänsla i sovrummet. Och våra stylingtips!
Annons

Vill du inreda ett rofyllt sovrum med en mysig hotellkänsla i sommar? Det finns många enkla knep. Och just nu är flera hotellstilar trendigare än någonsin. Här är sju fina inredningstips:

1. Trendig hotellstil med lyxig rotting i sovrummet

En tjusig sänggavel i rotting kan ge sovrummet en lyxig hotellkänsla
Foto: Sika design

Rotting är ett tidlöst material som åldras fint och går att hitta både vintage och nytt i många olika stilar; från enkla möbler med naturnära känsla till snirklig och extravagant design.

En lyxig sänggavel i rotting blir ett tjusigt blickfång i sovrummet. Den ger många trendpoäng just nu, men håller även stilen över tid. Och rotting passar inte bara fint till vita sängkläder, utan även till alla andra färger.

Annons
Eleganta rottingmöbler skapar hotellkänsla i sovrummet
Foto: Jotex

Inget säger klassiskt hotell mer än kombinationen vita lakan och enkla, stilrena möbler i mörkbetsat trä och ljus rotting. Och vi ser det överallt just nu.

2. Mjuka pasteller och möbler med runda former

Lyxig hotellkänsla med pasteller och sammet
Lydmar hotel. Foto: Johan Nilsson.
Mjuka pasteller och lyxig sammet är en hotelltrend i sovrummet.
Åby hotel. Styling: Lina Östlundh. Foto: Jan Malmström för HKC hotels.

De dimmia pastellerna har en ny storhetstid. När de stylas tillsammans med möbler och lampor som har runda former – en annan stor trend – blir känslan i sovrummet mjuk och lyxig. Bryt gärna av med detaljer i svart och mässing.

Annons

Sammet är en trend som hänger kvar och textilier i pastellfärgad sammet är ett enkelt sätt att addera en drömmig känsla i ett sovrum.

Och den mörkläggande gardinen är ett måste i ett hotellrum, och alla andra rum där den som inte är väldigt morgonpigg vill sova gott på sommaren.

3. En maxad mix av färger och mönster

Maximalistisk färg- oxh mönstermix är en trend i sommar
Kuddar i design av Luke Edward Hall. Foto: Svenskt tenn

En av de roligaste trenderna med hotellkänsla just nu är också en av de mest klassiska: Lyxig maximalism med missmatchade färger och mönster är hett. Tänk elegant och extravagant á la Svenskt tenn.

Annons
Trendiga hotellet (och butiken) The Apartment i Köpenhamn. Foto: The Apartment
Foto: Farrow & Ball

Om du är sugen på färger och mönster, men inte är redo att gå hela vägen till maximalismen i din inredning, är ett bra tips att sätta upp en mönstrad tapet. Något som vi ser på många Instagramvänliga hotell.

Annons

I ett sovrum är blått och grönt fina färger för väggar, eftersom det kan ha en lugnande effekt. Men det innebär inte att mönster är portade.

4. Stilren minimalism och neutrala färger

Vitt, brunt och svart är en klassisk färgskala för ett sovrum emd hotellkänsla
Foto: Atelier shop
Stilrent och tidlöst hotellrum i neutrala färger
Foto: Clarion hotel Amaranten.

Maximalismens motsats trendar också i sommar. Vitt, brunt och svart är en tidlös färgskala som du kan göra vad du vill med; fin som den är men också möjlig att uppdatera med detaljer i vilka färger som helst.

Annons

Det är ingen slump att den här kombinationen syns i så många stylade kampanjer och inredningsmagasin. Det är snyggt, krispigt och samtidigt harmoniskt för ögonen. Addera beige för att mjuka upp – och metaller för att lyxa till det ännu mer.

Satsa på designklassiker eller enkla, nätta vintagemöbler i mörkt trä.

5. Retroglam á la gamla Hollywood

Glamour i sovrummet
Lydmar hotel. Foto: Johan Nilsson
Retroglammig spegel och lampa till ett sovrum i hotellstil
Foto: H&M home

Alla detaljer som andas ”gammal Hollywoodfilm” är trendiga nu – utom cigaretter. Art deco, glamour, klotlampor med mässing, detaljer i svart glas och speglar som tar för sig genom pampiga ramar eller vackra former. Gärna också en tjusig soffa som är lite bullig i formen. Och den retroglammiga stilen passar perfekt i ett hotellstylat sovrum.

Annons
Inred sovrummet i trendig hotellstil
Eileen Grays sidobord från 1927 fungerar fint i ett sovrum med lyxig 80-talskänsla. Foto: Nordiska galleriet

Även 1980-talets Hollywood är hett – rostfritt till pasteller och så kallade chockfärger till exempel. Och vi kan se fram emot att se allt mer neon i trendsäkra hem framöver.

I det 80-talsinspirerade hotellrummet finns utrymme för lekfulla detaljer och en personlig minimalism som handlar mer om att lyfta fram dina favoritmöbler och föremål än om att dämpa inredningen.

6. Hotellränder, eleganta lampor och lyxiga buketter

Klassiska hotellränder på sängkläderna är trendigt i sommar.
Foto: H&M home
Hotellränder på sängkläder är en sovrumstrend
Foto: The Sparrow

En av de tydligaste hotelltrenderna i sommar är sovrummet som rakt av imiterar ett klassiskt hotellrum, förutom tv:n som bör flytta ut för att du ska få sova så gott som möjligt. Några enkla stylingknep är bäddset med hotellrand, eleganta lampor med stora skärmar och enkla men lyxiga buketter.

Annons
Detaljer i sovrummet
Foto: H&M home

Glöm inte detaljerna för lyxkänslan; fina fat för dina smycken och vackra askar för små hemligheter.

7.  Mjuk minimalism i naturnära toner och hållbara material

Naturnära och mjuka nyanser och en matta i naturmaterial
Foto: Hay
Foto: Granit

Ännu en sovrumstrend i neutrala toner är den mjuka minimalismen. Milda naturfärger ton i ton, detaljer i naturmaterial och hållbart producerade textilier är hett.

Styla som på ett trendigt ekohotell för en rofylld känsla i sovrummet. Beige och brunt är en kombination vi ser mycket av i sommar.

Fint att matcha med pasteller , svarta detaljer eller inredning i trendiga naturmaterial som jute, strå, bambu och rotting.

Läs mer:

Annons