ljusstakar tips

Ljusstake från Klong
ljusstake Design house Stockholm
Georg Jensen ljusstake

2. En 4-armad ljustake formgiven av Jonas Grundell för Design House Stockholm. Här (reklamlänk från Adtraction) hittar du den!

ljusstake från Georg jensen

3. Tidlös estetik möter praktisk innovation i den kombinerade ljusstaken med bricka.  Brickan låter dig servera dina snacks på ett elegant sätt samtidigt som den sprider ett mjukt skimmer över ditt hem. Tunes är formgiven av svenska designern Monica Förster och är ett exempel på hennes arbeten för Georg Jensen. Den är tillverkad av putsat rostfritt stål och rymmer 4 ljus och har 3 brickor i olika storlekar. Här (reklamlänk från Adtraction) finns den!

Ljusstake från Ittala

4. Kandelaber från serien Nappula är designad av Matti Klenell för Iittala. Här (reklamlänk från Adtraction) hittar du ljusstaken!

AD Klong

5. Det svenska designvarumärket Klong presenterar den nya adventsljusstaken A.D., designad av Broberg & Ridderstråle. I sitt samarbete har duon experimenterat med dimensioner och proportioner, vilket utmynnat i en geometriskt tilltalande ljusstake. Anno Domini, eller enbart A.D. som ljusstaken även kallas, har en avskalad och modernistisk estetik. Denna klassiska form gör samtidigt att användandet av ljusstaken inte är begränsat till enbart juletid.

Jotex ljusstake

Se mer inspirerande innehåll från oss på Femina: