Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livMidsommar

7 stylingknep som får ditt hem att se ut som i ett inredningsmagasin

22 jun, 2016 
AvMikaela Råberg
Inredningstidningar kryllar av dem, bostadsannonser likaså. Vi pratar så klart om inspirerande och riktigt snyggt stylade hem.
Annons

Vill du ge ditt hem ett ansiktslyft värdig ett flashigt hemma hos-reportage? Med några enkla medel kan du fixa stilen utan att behöva anlita en proffsstylist – och det behöver inte kosta skjortan.

1. Framhäv med grenar
Grenar och kvistar är ett utmärkt sätt att förstärka rymd och samtidigt framhäva mindre utrymmen.

En enkel vas med högra gröna kvistar på köksbänken eller bordet är allt som behövs för att ge ditt rum en fräsch känsla – och det smälter in bättre än en bukett färgglada blommor.

2. Samla småsakerna
Oavsett om det gäller hårprodukterna i badrummet, kryddorna på köksbänken eller de dekorativa ljuslyktorna i vardagsrummet så kan för många småprylar lätt ge ett stökigt intryck.

Samla allt plock på en fin bricka och plötsligt har du skapat en dekorativ helhet. Butikerna är fyllda med schyssta varianter i allt från mässing och marmor till trä och granit – välj en, två eller flera att variera mellan.

Annons

3. Mixa soffkuddar
Ett enkelt, snabbt och relativt billigt sätt att ge vardagsrummet nytt liv är att byta ut soffkuddarna regelbundet. Anpassa färg och material efter säsong och glöm inte att mixa storlek, form och stil för att ge ditt hem ett stylad prägel.

4. Inred med accentfärger
Går ditt rum i avskalade och diskreta toner? Bryt av med en stark kontrastfärg.

Oavsett om du väljer en bukett djuprosa blommor till ett ljusgrått rum eller en pläd, prydnadskudde eller möbel i en stark kulör får du genast en visuell effekt. Tänk på att även en liten dos färg kan göra stor skillnad.

5. Lyxa till med handdukar
Mönstrade och färgglada handdukar i all ära, men inget utstrålar lyx som vita, fräscha handdukar i ett badrum. De ger den där härliga spa- och hotellkänslan.

6. Dra ut stolarna
Stolar har blivit den nya statusprylen och oavsett om du lagt en förmögenhet på dina sittmöbler eller inte förtjänar de att synas.

Dra fram dem en bit från bordskanten för att framhäva formerna. Det behöver inte vara överdrivet mycket, en decimeter räcker.

7. Skriv på griffel
En old school griffeltavla – eller varför inte en fondvägg eller skåpslucka målad med griffelfärg – är ett smart sätt att sätta din personliga prägel på inredningen – oavsett om du skriver en to do-lista, ett inspirerande citat eller bara klottrar.

Källa: My Domaine

Annons