Niklas Ekstedt, TV-kock känd från bland annat Niklas mat på SVT och som har ett flertal kokböcker och egna restauranger i ryggsäcken, lanserar en kökskollektion exklusivt för Åhléns. Kollektionen innehåller produkter för dukning, till exempel tallrikar, skålar, muggar och tillbehör. Totalt är det 13 stilrena produkter i trä, skandinaviskt ljust lergods och kontrasterande svart metall. Det syns att Niklas Ekstedt har tagit inspiration från det nordiska landskapet, men även från hans egen restaurang Ekstedt.

Vi har valt ut våra åtta favoriter.

Salladsskål i ljust lergods.

Salladsskål i lergods med plats för salladsbestick. Skålen har en oglaserad kant. Den kostar 349 kronor. Finns att köpa här (reklamlänk från Adtraction).

Träbricka med separat bestickställ, också det i trä.

Träbricka med separat bestickställ. Perfekt att ha mitt på bordet med bestick, kryddor och andra småsaker. Brickan kostar 349 kronor och finns att köpa här (reklamlänk från Adtraction). Bestickstället kostar 399 kronor och går att köpa här (reklamlänk från Adtraction).

Niklas Ekstedt är känd både som TV-kock och kokboksförfattare.

Niklas Ekstedt är känd både som TV-kock och kokboksförfattare.

Ljus assiett med matchande liten skål, perfekta för förrätter.

Lätt kantig assiett i ljust glaserat lergods med oglaserade kanter och en matchande liten skål, perfekt för förrättsoppan. 79 respektive 49 kronor. Assietten finns att köpa här (reklamlänk från Adtraction). Skålen hittar du här (reklamlänk från Adtraction).

Salladstång i trä som också funkar bra för exempelvis klyftpotatis.

Den snygga salladstången i trä funkar lika bra att ta för att ta till exempel klyftpotatis eller ugnsrostade rotfrukter. 129 kronor. Du kan köpa den här (reklamlänk från Adtraction).

Ett örtställ som ger dina färska örter längre liv.

Örtställ i svart metall. Låt dina färska örter få förlängt liv genom att förvara dem i den här stället och vattna dem. Det har en luftspalt i botten för att örterna ska klara sig längre. Örtstället passar också i träbrickan ovan. Det kostar 299. Du hittar den här (reklamlänk från Adtraction).

Det ljusa porslinet är lätt att matcha med rustika dukningsdetaljer.

Det ljusa porslinet är lätt att matcha med rustika dukningsdetaljer.

Serveringsbrickan i ek är perfekt till att servera ost och charkuterier på.

Den lilla fina serveringsbrädan i ek som står på sockel är perfekt för att servera charkuterier eller ost på.  Den kostar 299 kronor. Du kan köpa den här (reklamlänk från Adtraction).

Läs även:
Tyge & Sessil – Niklas Ekstedts nya vinbar

Niklas skånska äggakaka

Se mer inspirerande innehåll från oss på Femina: