Artikeln innehåller reklamlänkar
parasoll sommaren 2020

Ett parasoll på uteplatsen eller på stranden kan erbjuda efterlängtad svalka och skugga under sommarens varmaste dagar. Dessutom blir det enklare att använda den bärbara datorn eller att äta lunchen på uteplatsen när det finns lite skugga att tillgå.

Vi har spanat in utbudet – här är åtta stilsäkra parasoll för uteplatsen 2020:

1. Catania parasoll, Skagerak

Catania parasoll från Skagerak

Klassiskt och stilfullt parasoll i vitt som passar på såväl uteplatsen som i trädgården. Parasollet har en diameter på 270 centimeter, vilket ger gott om skugga för flera personer. Här kan du köpa det (länk till butik).

2. Lyxparasoll, Hillerstorp

lyxigt beige parasoll från hillerstorp

Stort, snyggt parasoll med stomme i trä och beige tyg. Parasollet är hela 335 centimeter stort, vilket ger en lyxig känsla på uteplatsen och i trädgården. Här kan du köpa det (länk till butik).

3. Målat parasoll, Mimou

parasoll från mimou

Vackert parasoll tillverkat för hand i bambu. Parasollet har ett handmålat mönster, en diameter på 200 centimeter och tål både sol och regn. Här kan du köpa det (länk till Ellos).

4. Sunshade, Cane-line

parasoll från cane-line

Klassiskt och tåligt parasoll för uteplatsen i behov av skugga. Parasollet finns i två hållbara färger, dusty white och light grey. Duken justeras med en vevfunktion och är tillverkad i olefin, ett material som är vattenavvisande och UV-resistent. Här kan du köpa det (länk till butik).

5. Reggio parasoll, Brafab

stort parasoll från brafab

Reggio passar för dig som vill ha ett stort parasoll med mörkare tyg. Med en diameter på tre meter får du gott om skugga på uteplatsen. Parasollet är gjort i FSC-märkt-trä. Här kan du köpa det (länk till Ellos).

6. Parasollet Messina, Skagerak

messina parasoll från skagerak

Stort, kvadratiskt parasoll som mäter 300 x 300 centimeter. Det stilfulla parasollet är gjort av träslaget meranti och har ett teflon-behandlat tyg som är smuts- och vattenavvisande. Här kan du köpa det (länk till butik).

7. Hyde luxe parasoll, Cane-line

grått parasoll från cane-line

Parasollet för dig som vill ha foten vid sidan av sittgruppen eller matbordet, men fortfarande få mycket skugga. Parasollet kan roteras och har en tillhörande fot bestående av tunga stenplattor. Finns i olika utföranden. Här kan du köpa det (länk till butik).

8. Färgglatt solparasoll, Jotex

solparasoll från jotex

Ett färgglatt solparasoll som är perfekt att ta med till stranden där lite skugga kan vara välbehövligt en solig sommardag. Här i klassiskt rött och vitt, finns även i gråbeige och vitt samt grönt och orange. Här kan du köpa det (länk till butik).

Läs mer:

Åhléns nya kollektion för uteplatsen – se favoriterna här

12 lyxiga detaljer till balkongen och uteplatsen

Designchefen: Så inreder jag min uteplats i år

Mest läst