Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: NostalgiI rampljusetBUP-upproretLivsstilLivsberättelserMitt liv

9 inredningstips som ger hyllan en våruppdatering

01 apr, 2020 
AvNanna von Knorring
Färg, vårkvistar och vackra ting. Ge hemmet en stilfull uppdatering genom att inreda bokhyllan med vårkänslor. Vi listar nio tips att inspireras av!
Annons

Att inreda en snygg och välbalanserad hylla kan vara en utmaning, men genom att prova sig fram, inspireras av stilsäkra inredare samt genom att låta sin egen personlighet träda fram går det att lyckas.

Är du precis som många andra sugen på att våruppdatera inredningen? Att möblera om i hyllan kan vara ett knep för att få till den där känslan av en nystart i hemmet.

Här är inrednings- och shoppingtipsen som uppdaterar hyllan i vår!

Tips 1: Uppdatera hyllan med färg

Med våren kommer färgerna tillbaka i både naturen och i många hem. Väck färgglädjen till liv genom att bryta av med nya kulörer i hyllan och i övriga hemmet.

gul knut från Hay

En dekorativ knut i gult glas piggar upp i hyllan. Knuten finns i flera färger och storlekar. Här kan du köpa den (reklamlänk).

Annons
orange timglas

Ett klassiskt timglas får en modern twist med färg och blir en fin dekoration i hemmet. Här kan du köpa den (reklamlänk).

Tips 2: Inred med trendiga skulpturer

Skulpturer och skulpturala föremål har blivit trendiga inredningsdetaljer och favoriter i många stilsäkra hem. Små skulpturer är dessutom utmärkta att placera i bokhyllan där de ger variation till bokryggar och andra prydnadsföremål.

skulpturer från cooee

Stilrena skulpturer tillverkade i cement. Ställ dem i grupp eller på olika platser i hemmet. Här kan du köpa setet (reklamlänk).

Annons

Tips 3: Inred med dofter

En ny doft kan förvandla hela känslan i hemmet och därför kan ett doftljus eller en doftspridare i hyllan sätta känslan i hela bostaden. Välj en doft som passar din personlighet – oavsett om den är blommig eller går i toner av vanilj.

doftspridare från skandinavisk

Plocka in skogens och naturens dofter med Lysning från Skandinavisk. Doftspridaren håller i drygt fyra månader. Här kan du köpa den (reklamlänk).

bibliotheque från byredo

Stilrent och väldoftande i hyllan med Bibliothèque från Byredo. Doften, med toppnoter av persika och plommon, blommiga hjärtnoter av viol och pion samt basnoter av läder, patchouli och krämig vanilj, har inspirerats av doften av ett bibliotek. Här kan du köpa den (reklamlänk).

Annons

Tips 4: Dekorera med en ljusslinga

Sommarens ljus är inte riktigt här än och då kan en ljusslinga lysa upp i bokhyllan. Dessutom vrider den upp mysfaktorn i hemmet året om!

ljusslinga med rispappersbollar från granit

Den här ljusslingan med bollar av vitt rispapper ger ett mjukt sken. Här kan du köpa den (reklamlänk).

Tips 5: Plocka in naturen

Gör säsongens vackraste detaljer till en del av inredningen. En liten vas kan lyfta in små snittblommor eller en kvist, medan en dekorativ snäcka i keramik påminner om härliga sommardagar.

snäckor i keramik

Vita snäckor i keramik som fungerar som smyckesförvaring och dekoration. Här kan du köpa den vita snäckan (reklamlänk) och här kan du köpa den i guld (reklamlänk).

Annons
rosa vas från marimekko

Liten rund vas formgiven av Carina Seth-Andersson för Marimekko. Här kan du köpa den (reklamlänk).

liten vas från ellos home

Liten vas i glaserat stengods och med organisk form. Här kan du köpa den (reklamlänk).

Tips 6: Skapa ordning och reda

Kombinera öppna hyllplan med sluten förvaring för ett mer minimalistisk och avskalat intryck. Göm undan de minsta prylarna för att låta inredningsdetaljerna få paradplatsen.

Annons
minibyrå från lagerhaus

Minibyrå i papper med fack för mindre prylar. Här kan du köpa den (reklamlänk).

förvaringslåda med texten

Förvaringslåda i grått med mindre sorteringsfack i som är perfekta för exempelvis smycken. Här kan du köpa den (reklamlänk).

Tips 7: Fokus på böcker

Ett annat knep för att inreda snyggt i bokhyllan är att sätta fokus på böckerna! Det går att göra på flera olika sätt, exempelvis genom att låta böckerna fylla hela hyllan eller genom att placera dem i dekorativa grupper. Ett bokstativ eller bokstöd kan även lyfta böckerna och sätta dem i centrum.

Annons
bokstativ i valnöt

Tidlöst bokstativ i valnöt från svenska Livrest lyfter fram favoritboken i hyllan. Här kan du köpa det (reklamlänk).

bokstöd i marmor

Stilrent bokstöd i marmor med guldfärgad kula. Här kan du köpa det (reklamlänk).

Tips 8: Detaljer i naturmaterial

Naturmaterial av olika slag är både trendiga och snygga att inreda med. De bidrar till materialmixen och adderar även en dos värme till inredningen. En detalj i naturmaterial kan därför vara det som ger hyllan det där lilla extra.

Annons
Kay Bojesen fågel Alfred i trä

Stilren liten fågel i ek från Kay Bojesen som ger vårkänsla i hyllan. Här kan du köpa den (reklamlänk).

Ask med lock i flätad rotting

Förvaringsask i mangoträ med lock i fin flätad rotting. Här kan du köpa den (reklamlänk).

Hand i trä som passar i hyllan

Klassisk hand i trä som går att forma efter tycke och smak. Här kan du köpa den (reklamlänk).

Annons

Tips 9: Visa din personlighet

Vig hyllan åt dina favoritsaker och vackra ting som får dig att trivas i hemmet. Det kan vara allt från en liten vas du ärvt till en inredningsdetalj som avslöjar något om din personlighet och dina intressen.

jordglob i kork

Älskar du att resa? Med den här jordgloben i kork kan du märka ut alla platser du redan sett – och även de du vill upptäcka! Här kan du köpa den (reklamlänk).

Foto högst upp: Hay

Läs mer:

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons