Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

9 snygga (och sköna) ekologiska påslakan

12 feb, 2020 
AvNanna von Knorring
ekologiska påslakan
Bädda sängen mjukt och skönt – och ekologiskt! Utbudet av ekologiska sängkläder har aldrig varit större än vad det är nu. Vi listar nio ekologiska påslakan som är bra val i sovrummet.
Annons

Att välja ekologiskt i hemmet har blivit en självklarhet för många, särskilt i sovrummet, där textilierna ligger tätt intill huden. Tacksamt nog har utbudet av ekologiska hemtextilier och sängkläder ökat och i dag finns det något för alla smaker, stilar och plånböcker.

Här har vi valt ut nio snygga alternativ i olika stilar för dig som är på jakt efter ett ekologiskt, mjukt och skönt påslakan.

1. Blekrosa påslakan, Midnatt

Påslakan från Midnatt

Påslakan i ekologisk bomull från svenska Midnatt. Här i den blekrosa färgen Wilted, finns även i brunt, blågrått, greige och i en dämpad röd ton. Finns för både enkel- och dubbeltäcken. Finns att köpa här.

Annons

2. Ekologisk bomullspåslakan, H&M Home

H&M Home ekologiskt påslakanset

Påslakanset i tätvävd, ekologisk bomull som är tvättat för att kännas mjukt mot huden. Här i antracitgrått, finns i flera olika färger. Setet finns med dubbeltäcke och två örngott, alternativt enkeltäcke med ett örngott. Finns att köpa här (reklamlänk).

3. Påslakan i lyocell, Hit the Hay

Vitt påslakanset i ekologisk lyocell från Hit The Hay

Lent och mjukt påslakanset från svenska Hit the hay i miljövänlig samt skön och sval lyocell. Stilren knappstängning på såväl örngott som påslakan. Här i vitt, finns även i klassiskt grått och en sandfärgad beige nyans. Finns att köpa här.

Annons

4. Stilrent påslakan, Mille Notti

Singolo från Mille Notti

Klassiskt, krispigt vitt med en stilren rand. Påslakanet Singolo från Mille Notti finns i vitt med rand i antingen ljusgrått, sandfärgat eller mörkgrått. Påslakanet är gjort i ekologisk, kammad bomullspercale. Finns att köpa här (reklamlänk).

5. Ekologiskt påslakan, Himla

Hope påslakan från Himla

Himlas påslakan Hope i ekologisk, tvättad bomullspercale i den varmgula färgen Amber. Sängkläderna känns krispiga, lätta och svala mot huden. Finns för både enkel och dubbelsäng samt i flera olika färger. Finns att köpa här.

Annons

6. Ekologiskt påslakanset, Hemtex

ekologiskt påslakanset från hemtex

Mjukt påslakanset med påslakan för enkeltäcke och ett örngott i tvättad, Öko-Tex-certifierad ekologisk bomull. Det här påslakansetet finns i en mängd olika färger, här ovan i den fina gröna färgen Löv. Finns att köpa här (reklamlänk).

7. Ekologiskt påslakanset, Alva Linen

Blått ekologiskt påslakanset från Alva Linen

Ekologiskt påslakanset, här i den vackra blå färgen North Sea Blue. Finns för både enkel- och dubbeltäcke med tillhörande örngott med stilren vinge runt. Gjord i ekologisk och GOTS-certifierad bomull, från Alva linen. Finns att köpa här.

Annons

8. Påslakanset i ekologisk bomull, Read The Label

Ekologiskt påslakanset från Read The Label

Mjukt och lent påslakanset i ekologisk och Fairtrade-certifierad bomull med lyster, från Read The Label. Finns för både enkel- och dubbeltäcke, inklusive två örngott i båda set. Påslakan och örngott har en minimalistisk, stilren design med en nätt söm. Finns att köpa här.

9. Bäddset i ekologisk bomull, Granit

Ekologiskt bäddset i guldbrunt från Granit

Bäddset i ekologisk bomull från Granit, certifierat enligt GOTS och Öko-Tex-standard. Här ovan i den gyllenbruna färgen Clay, finns även i grått, ljust sandfärgat och mörkbrunt. Finns att köpa här (reklamlänk).

Läs mer:

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons