Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

9 tips: Fynda trendig inredning på loppis i sommar

07 maj, 2019 
AvAnna Asplund
Alla nya trender som vi ser i butikerna går att tolka genom loppisfynd. Och den allra största trenden i sommar är just att tänka hållbarhet. Här är nio heta tips!
Annons

Det som är hett just nu har varit poppis förut – i någon form. Och inget är trendigare den här sommaren än att shoppa på ett mer hållbart sätt.

Haka på de trender du gillar genom snygga fynd från vintagebutiker, nätauktioner och loppisar. Här är nio tips:

1. Loppisfynda trendig inredning i rotting

Du kan fynda trendig rotting på loppis i sommar
Foto: Ikea

Rotting är inte bara ett av de trendigaste materialen just nu, utan även ett av de mest tidlösa. I år släpper flera av kedjorna egna rottingkollektioner, med former som vi känner igen från förr.

Annons

Och det brukar gå att göra rottingfynd second hand eftersom det finns ganska mycket av det: Från knarrande läsfåtöljer till klassiska bistrostolar och brickor.

2. Uttrycksfulla speglar

Speglar är trendiga loppisfynd
Styling: @annacate Foto: Anders Bergstedt för Entrance mäkleri/mäklare: Erika Bergholm.

I sommar mixar vi gärna konsten på tavelväggen med speglar i olika stilar. Och det finns en hel del speglar med vintagevibb i butikerna:

De runda speglarna hänger kvar på väggarna, art deco-trenden lever vidare och vi ser även många speglar med en ram som är tillverkad i – eller gjuten i formen av – bambu. En annan klassiker som syns överallt just nu är den ramlösa spegeln med elegant form.

Annons

Och när en trend är så tydligt inspirerad av vintage, är det förstås lätt att göra trendiga second hand-fynd.

3. Lampor med skulpturala former

Loppfisfynda en trendig lampa med runda former
Styling: Nouvel interiör Foto: Anders Bergstedt som fotat för Entrance mäkleri/Mäklare: Jessica Fridstedt.

Ett hett tips är att spana efter en lampa med runda former. Det ser vi mycket av både i de nya kollektionerna och i second hand-butiker.

Men det finns även många andra sätt att pricka av trender när du letar lampor på loppis i sommar: Du kan till exempel kika efter lampfötter formade som urnor med rejäla skärmar – gärna i fruktiga färger som persika. Eller söka efter färgglada lampor i glas från slutet av 1960-talet.

Annons

4. Inredning i mjuka pastellfärger

Lädermöbler och trendiga pasteller – potentiella loppsifynd
Foto: Hay

Ett enkelt sätt att maxa sommarkänslan hemma är att inreda med milda pasteller. Och i år är de riktigt heta; från citronsorbet till puderrosa. Men det är klart att de här härliga färgerna har varit trendiga förr:

Håll utkik efter porslin och textilier i mjuka och somriga nyanser när du shoppar second hand.

5. Snäckor och snäckformade detaljer

Trender att fynda på loppis: Pudriga pasteller och snäckor
Foto: Hay

Snäckhalsbandet är ett av sommarens hetaste smycken, men strandfynd syns även på hyllorna i de trendsäkra inredningsbutikerna.

Annons

Och för den som vill haka på den här trenden finns både snäckformad inredning och riktiga snäckor från havet att fynda vintage.

6. Möbler med runda former

Trendig inrednings som du kan fynda på loppis
Foto: Gubi

De runda möblerna ser vi i många olika former den här säsongen. Vissa med inspiration från det allt trendigare 1980-talet, andra med ännu äldre referenser, som de njurformade sofforna.

Att köpa en vintagemöbel och lämna in den till en möbeltapetserare kan vara en prisvärd lösning om du planerar att köpa en ny soffa, men gillar en äldre stil.

Annons

7. Detaljer i jute, strå och sjögräs

Trendig stråväska som inredningsdetalj
Foto: Skagerak

Naturmaterial är, hand i hand med hållbarhet, en trend som är här för att stanna. Ofta med en tydlig hantverkskänsla. Och hantverk i naturmaterial är något som second hand-marknaden är full av.

I modevärlden pratas det mycket om stråväskor i år och i lite större storlekar fungerar de lika bra som inredning.

8. Tidlösa klassiker till köket

Trender att loppisfynda: Rotting, rostfritt och keramik
Foto: Atelier CPH

Rostfritt är ett snyggt och tidlöst material som även råkar vara trendigt. Och det finns gott om rostfria köksdetaljer i vintagebutiker och på loppisar.

Annons
Blåvitt porslin är trendigt och lätt att loppisfynda
Foto: Skagerak

Ännu en trendande och tidlös klassiker: Först fylldes feeden på Instagram av arvegods i blått och vitt. Sedan fanns det överallt i butikerna. Inget är mer rätt på middags- och frukostbordet i sommar än blåvitt porslin – gärna i missmatchade mönster.

För den som är sugen på att haka på trenden är loppisar längs sommarvägarna riktiga guldgruvor.

9. Inredningsdetaljer i svart glas

Detaljer i svart glas är en trend i sommar
Foto: H&M home

Lite 1980-tal, lite art deco – och väldigt mycket retrolyx. Den här säsongen ser vi många vaser och lampfötter i svart glas i butikerna. Och på loppisar.

Läs mer:

Annons