Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Åhléns nya höstkollektion – inspirerad av Japan

29 jun, 2018 
AvNanna von Knorring
Mindfulnesstrenden är här för att stanna och nu inspirerar den även i hemmet. Åhléns nya höstkollektion går i japanska influenser och tar in estetiken i de svenska hemmen för att skapa en vilsam, balanserad och elegant helhet.
Annons

I höst kommer vi att inspireras av mindfulnesstrenden både när det kommer till hälsan och hemmet. Balans, ledig elegans och ett rofyllt hem är i fokus den kommande säsongen.

Åhléns nya kollektion ”Japonism – en hyllning till livsbalans” materialiserar estetiken i svala toner av blått och grönt, naturmaterial och stilrena inredningsdetaljer för hemmet.

Begreppet japonism myntades under 1800-talet när intresset för den japanska kulturen växte i västvärlden. Då handlade det främst om att konstnärer inspirerades av den japanska estetiken och konsten.

Annons

I Åhléns nya kollektion är inspirationen från den japanska estetiken tydlig och nu tar den plats i hemmet för att skapa en rofylld, elegant oas och influenserna kommer även från andlighet och spiritualitet.

Kollektionens mönster med blommor och fåglar har inspirerats av de traditionella handmålade tygen som används till kimonos i Japan, medan stengodset i sann japansk wabi-sabi-anda ger plats för det unika.

Annons

Materialmix fortsätter att vara ett säkert kort i inredningen och den är även påtaglig i Åhléns kollektion – det finns soffbord i spegelglas, detaljer i stengods, textilier i linne och bomull, lampor i papper, bambu och metall.

Några av nyheterna finns redan i butik, medan resten släpps successivt under sommaren fram till september månad. Se våra favoriter ur den nya kollektionen nedan.

12 favoriter ur Åhléns Japan-inspirerade höstkollektion:

1. Taklampa Li i bambu

799 kronor

2. Bänk i gummiträ med klädsel i linne

1599 kronor

3. Soffbord Elmer i svart

899 kronor

4. Kopp i glaserad stengods

49 kronor

5. Blomkruka i blått stengods

149 kronor

6. Kuddfodral Miki i bomull

59 kronor

7. Kudde Tranor i bomull

249 kronor

8. Bäddset Magnolia i bomull

399 kronor

9. Taklampa Milo i papper och svartmålad bambu

199 kronor

10. Salladsskål

299 kronor

11. Kubformat soffbord i spegelglas

1399 kronor

12. Bordslampa Desirée i metall och guld

499 kronor

Foto: Åhléns

Artikeln publicerades först på ELLE Decoration.

 

Annons