Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Arkitektens bästa råd inför en renovering 

18 feb, 2015 
AvAnna Bachmann
Annons
arkitekt-ritning

Feminas chefredaktör Ulrika Norberg har tagit sig igenom en egen från golv till tak-renovering. Det blev ett riktigt äventyr, med många lärdomar och ett lyckligt slut.

Ett av de bästa besluten som fattades inför projektet var att anlita arkitekten Annelie Wenner, som specialiserat sig på att bygga om och uppdatera äldre hus.

Här är hennes bästa råd:

Varför ska man anlita en arkitekt?

– Det är en god investering. En arkitekt har förmågan att binda ihop estetik, teknik och ekonomi. En arkitekt har också förmågan att vända och vrida på uppgiften så att det verkligen blir rätt lösning.

Hur hittar man ”rätt”?

– Titta på redan genomförda projekt som faller dig i smaken. Träffa arkitekten och prata, det ska kännas bra när man möts. Kommunikation och tilltro är viktigt. Ett byggprojekt är en lång, rolig, men bitvis även slitsam resa.

Bra att tänka på inför samarbetet?

– Det är många beslut som ska tas, så de är nödvändigt att man känner sig trygg med sin arkitekt – och en bra arkitekt lotsar kunden på ett säkert sätt genom hela processen. Lägg tid i början av projektet, stressa inte. Huset ska stå där i många år framöver.

Missa inte att följa Karolina och Linus Gullberg förvanlig av 1960-talsvillan på bloggen Byggdamm.

Annons