Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Clara Lidström berättar om den stökiga rundturen i hemmet

25 sep, 2018 
AvIda Gustafsson
Filmen på hennes och familjens stökiga hem blev en succé och många läsare kallade den för "befriande". Läs om hur Underbara Clara, Clara Lidström, resonerar kring det stora genomslaget, varför hennes ostädade verklighet blev så hyllad.
Annons

Clara ”Underbara Clara” Lidström är känd för att vara ärlig och som ibland ryter ifrån kring ämnen som engagerar henne, antingen i form av en krönika eller via ett instagraminlägg. Den filmade rundturen i hennes och maken Jakobs hem blev en succé eftersom den visade rummen, precis som de var just då – stökiga och ostädade. Och rundturen hyllades genast av följarna.

”Jag hade det så bedrövligt hemma den dagen och kände ett behov av att få skratta åt eländet. Men också visa mina följare hur det kan se ut hemma hos mig. När folk bloggläsare ibland undrar hur jag hinner så mycket med jobb och barn brukar jag förklara att jag prioriterar ner städningen. Men det känns inte riktigt som att det budskapet nått fram. Eller på vilken nivå jag verkligen prioriterar ner det. Så jag tänkte att det var dags att visa det”, skriver hon i ett mejl till Femina.

Om man ser på läsarreaktionerna så verkar hon ha varit helt rätt ute, hundratals läsare skriver och tackar på Claras instagram och i hennes blogg för den ”befriande” rundturen. Uppmärksamheten och det stora genomslaget besvarade Clara själv med att ”Inte hade jag en aning om att rundturen från mitt hem skulle väcka så mycket känslor. Då skulle jag lagt upp den för länge sedan”.

Annons

Ett resonemang som hon utvecklar vidare:

”Jag tycker att det är väldigt roligt. Uppenbarligen var det efterlängtat att få se något sånt här. Och att jag inte skäms för det utan lägger upp det till allmän beskådan. Det är väl ett tecken på att vi både vill se det fina – men också när det fina fallerar. Att se det hos andra kanske gör att man bättre kan acceptera det hos sig själv.”

Den som följer Clara Lidström på instagram vet att hon ofta lägger ut väldigt fina (och välstädade) bilder från hemmet. Bilder som hon shjälv tror har bidragit till att hennes instagramkonto är så stort som det är, med cirka 75 000 följare.

”Folk vill få verklighetsflykt – på samma sätt som magasinläsare vill det. Man vill se något vackrare än det man själv kanske är mitt uppe i. Det är inspirerande och ett vilsamt tidsfördriv. Men därför blir kontrasten också så stark (och effektiv) när jag visar det rakt motsatta. Och kan skratta åt det, istället för att dölja det.”, skriver Clara Lidström.

Annons

I ett instagraminlägg som följde upp rundvandringen skrev Clara Lidström att hon är bra på att sitta och duga. Och för Femina.se:s läsare delar hon nu med sig av sina tips.

Underbara Clara: Så lär du dig att sitta och duga

”Det krävs övning. Och det är bra att vara lite medfött lat. När man varit utmattad som jag har varit så ser man att det inte funkar att pusha sig själv i alla situationer. Och så upptäcker man att det går alldeles utmärkt att trivas i ett stökigt, dammigt hem. Om man är för trött för att orka städa. Och det går jättebra att bjuda hem folk på besök ändå. Jag älskar att komma hem till kompisar som har det rörigt.  För det betyder att vi är vänner på riktigt, att de inte gör sig till och att jag i min tur aldrig behöver skämmas för mitt stök”, skriver Clara Lidström.

Läs även:

 

Annons