Artikeln innehåller reklamlänkar
Krubba Star Trading
Slå på ljud

Det tillhör väl inte direkt vanligheterna att man diskuterar julpynt sådär superingående – inte ens på ett inredningsmagasin. Man kanske pratar lite kort om pappersstjärnorna som i princip alltid tar slut eller så fäster vi oss vid nostalgiska julminnen som mormors handbroderade juldukar eller något annat med högt affektionsvärde. Om diskussionen skulle över gränsen – om det ens händer alltså – är det för att någon dragit till med ett halvbra och trött skämt om julbocken. På det stora hela är det ett ganska sedligt och trevligt småprat om julpynt som passerar.Men i år, när vi har ett par månader kvar innan julafton, har vi fått en oväntad uppstickare för just detta samtalsämne.

I centrum står en nydesignad adventsljusstake från svenska familjeföretaget Star Trading.

Den nya ljusstaken illustrerar julkrubban där de tre vise männen anlänt till det nyfödda lilla Jesusbarnet med nyblivna föräldrarna Maria och Josef. Ett klassiskt julmotiv där de tre vise männen i julljusstake-versionen fått skimrande guldkronor och vid Josef syns en fint snidad herdestav i guld.Men det är tyvärr inte dessa detaljer som uppmärksammas av folket.Utan det är placeringen av själva ljusen som har gett en ny innebörd till ordet ljusstake.

Ljusen sitter mitt på gubbarnas (och Marias!) kroppar och har fått många att missta dem för helt andra kroppsdelar än händer. Något som privatpersoner uppmärksammade på sociala medier och i en kommentarstråd formulerar en användare uppståndelsen:
”Att byta glödlampa känns mycket intimt”

Samtidigt undrar flera användare var denna adventsstake går att köpa då den tydligen är något de ”villhöver”.

Krubba Star Trading

Diskussionen om denna uppstickare i advents-sortimentet ledde till att Sveriges Radio P4 Sjuhärad gjorde ett inslag om dessa virila julgubbar. I inslaget framkommer det dock att vd:n inte är lika road av uppmärksamheten och låter meddela i en skriftlig kommentar:

– Julkrubban är framtagen för en god sak och de som ser något annat har konstig fantasi.

Blir du sugen på lite julglädje kan du klicka här för att spana in adventsstaken närmare – och köpa hem den! (länk till Ellos)

Läs mer:

Så ser julen 2020 ut på H&M Home – se våra favoriter här

8 snygga (och populära!) adventsstjärnor att spana in