I samarbete med sin reklambyrå Åkestam Holst och Marcene Labs har de tagit fram en printannons – som också är ett graviditetstest!

Om du applicerar urin på en specifik yta på annonsen får du ett erbjudande om rabatt på Ikeas spjälsäng. Förutsatt att du är gravid vill säga.

Tekniken är den samma som på ett traditionellt test. Pappret känner av förekomsten av hCG, ett gravitietshormon, som förändrar papprets struktur om urinen innehåller tillräckligt stor mängd.

– Med glimten i ögat har vi tagit fram annonser som kopplar samman graviditetstest med Ikea Family-rabatten. En av de mest magiska stunder man kan uppleva är när den där lilla stickan visar ett plus. Men det finns ju mer relevanta budskap för en blivande förälder att ta del av i just exakt den där sekunden än ett streck. Typ en familjerabatt på en spjälsäng!, säger Evelina Rönnung, art director på Åkestam Holst till tidningen Resumé.

Annonsen trycks i begränsad upplaga, värt att ha i åtanke innan du testar. Och funktionen finns definitivt inte de inbyggd i de digitala varianter av annonsen du kan bli exponerad för….

Så fungerar Ikeas kombinerade graviditetstest och annons:

Artikeln publicerades först på MåBra.

Läs även:

Se alla bilder på Ikeas nya kollektion med stjärndesignern!