Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livMidsommar

De vill höja krukans status – se Isadecos nya kollektion här

05 apr, 2017 
AvAlva Fierro
Det nya designvarumärket Isadeco har lanserat en färgstark kollektion krukor som tagit inspiration från modevärlden och art déco-stilen. Vi har pratat med en av grundarna Vivianne Issa, som vill ge krukan en mer självklar plats i hemmet.
Annons
Annons
Annons
Annons

Berätta om er bakgrund! Vad har ni för relation till mode och inredning?

– Både jag och Lovisa Friman Bendz har en bakgrund inom mode, kommunikation och design så mode och inredning har alltid varit en naturlig del av vår vardag. Jag har jobbat med produktutveckling inom mode i hela mitt liv på företags såsom HM, Acne Studios, Dagmar och Mini Rodini plus att jag har ett stort konstintresse som alltid triggar min nyfikenhet kring hur konsten ska ”spilla över” in i mode och inredning. Jag gillar ofta det lite mer utmanande greppen snarare än basen.

Annons

Hur föddes idén till SS17-kollektionen?

– Ganska klassiskt så föddes idén då jag och Lovisa inte hittade de produkter vi sökte på marknaden. Vi kände att mycket ser likadant ut och är lite trötta på det strama skandinaviska uttrycket som länge har varit rådande inom inredning. Vi vill ta fram produkter som känns uppdaterade och relevanta vad gäller texturer och färgställningar och som på ett smakfullt sätt plockar upp den rådande tidsandan. Drömmen är att kunna ta fram produkter som gränsar till konst men som ändock är fortsatt industriellt producerade.

Annons

På vilket sätt kan inredningsbranschen dra nytta av modevärlden?

– Efter en lång period av nedtonade hem tror vi att folk generellt sätt är sugna på att skapa mer personliga uttryck även hemma, precis som man så effektivt kan göra med kläder och mode. Vi tror att lekfullheten och experimentlusten som ofta återfinns inom mode kommer att smitta av sig än mer på inredningsbranschen framåt.

Varför behövs era krukor?

– Vi ger krukan en mer självklar plats i hemmet och låter den bli en accessoar som tar för sig genom spännande färgställningar, texturer och material. Vi tar in mer och mer växter in i våra hem och därmed får även krukan en mer självklar plats i hemmet. Varför ska vi nöja oss med nedtonade baskrukor då vi istället kan ha väldesignade krukor som tar för sig och skapar ett än mer personligt hem.

Annons

Vilken är din favorit i kollektionen?

– Jag är väldigt svag för vår Sunset Tower-kruka, särskilt den mörkblå som är högblank. Den uttrycker precis hur jag vill ha det i mitt hem just nu. Sedan är ju även våra marmorkrukor något som vi känner att alla medvetna hem borde ha varsin av. De kommer att leva långa liv!

Var kan man köpa era krukor?

Annons

– Från slutet av april finns Isadecos vårkollektion till försäljning på www.isadeco.se och hos återförsäljare som Brandstationen, Perspective Studio, Austere at Alma och Christoffers Blommor.

Den här artikeln publicerades ursprungligen på Residence Magazine.

Läs även

Annons