Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Dekorera hemmet till nyårsfesten – 8 idéer

13 nov, 2018 
AvNanna von Knorring
Ska du skåla in det nya året hemma? Fixa feststämningen med fina dekorationer, roliga detaljer eller en snygg dukning. Här är åtta tips till nyårsfesten.
Annons

Det är snart dags att säga tack och adjö till ännu ett år som gått och fira att ett nytt år får sin början. Ska du fira in det nya året med en fest hemma tillsammans med vänner och familj? Se i så fall till att fullända den festliga stämningen med dekorationer och en dukning som sätter guldkant på ert firande.

Här är åtta inspirerande idéer till nyårsdukningen och –dekorationerna: 

1. Säg det med ballongsiffror

Nyårsfest med ballongsiffror hos Sainsbury's Home
Ballongsiffrorna är en självklar dekoration på många nyårsfester. Foto: Sainsbury’s Home

Ballongsiffror är den perfekta accessoaren till nyårsfestens alla bilder! Dessutom fångar ballongerna direkt gästernas öga, vilket betyder att du kan låta resterande dekorationer vara mer avskalade ifall du vill.

Annons

2. Champagneglas med glitter

Champagneglas med glitter – perfekt vid nyår, här hos Bloomingville
Glittra lite extra med ätbart glitter i champagneglaset. Foto: Bloomingville

Gör champagneglaset extra festligt med ätbart glitter i valfri färg. Är du inte rädd för att dammsuga på nyårsdagen kan du även låta glittret sträcka sig utanför glaset på bordet och serveringsfaten.

3. Pynta med ett ballonghav

Ballonghav i guld och svart till nyår
Ett hav av ballonger sätter feststämningen på nyårsafton. Foto via: Style me pretty

Fira in det nya året med ett hav av ballonger. Fäst vackra band eller snören i ballongerna för en festlig effekt i rummet. Ifall du inte har tillgång till helium kan du även tejpa fast ballongerna i taket alternativt fästa snöret i taket och låta ballongerna falla längre ner i rummet.

Annons

4. Dekorera med julens stilrena favoriter

julstjärnor är fina även till nyårsfesten - här hos Ikea
Adventsstjärnor och ljusslingor är lika fina till nyår som till jul. Foto: Ikea Livet Hemma

Låt julens vackraste pynt hänga kvar till nyårsfirandet. Satsa på nyanser av grått och vitt för en stilren känsla och kombinera dekorationerna med ljusslingor som belyser dem ytterligare.

5. Avskalat i vitt och silver

avskalad dukning till nyår i silver och vitt
Nyårsdekorationerna och dukningen kan vara precis lika stämningsfulla i minimalistisk tappning. Foto: Nina Holst/Stylizimo

Ibland behövs det inte mycket för att skapa den rätta stämningen. En avskalad dukning och dekorationer i vitt och silver är ett stilsäkert val till nyårsfirandet. Här har man på ett smart och snyggt sätt återanvänt julgranskulor som en minimalistisk dekoration i nyårsdukningen, vilket ger den en festlig, men minimalistisk touch.

Annons

6. Pynta med vimplar till nyår

Vimplar och nyårsdukning hos Bloomingville
Vimplar är ett säkert kort även till nyårsfesten! Foto: Bloomingville

Vimplar är snygga till alla festtillfällen – och det inkluderar såklart även nyårsfesten. Häng några vimplar över middagsbordet eller i hallen där dina gäster får sitt första intryck för att sätta feststämningen direkt.

7. Duka och dekorera i mässing

Dukning i mässing - perfekt för nyår. Här hos Zara Home.
Mässing på mässing ger en lyxig festkänsla i vinter. Foto: Zara Home

Ute efter lyxiga och stämningsfulla dekorationer till nyårsfesten hemma? Ett enkelt knep för att fixa stilen är att satsa stort på mässing och guld. Från servettringar, serveringsfat och bestick till ljusstakar och dekorationer – låt allt gå ton i ton för att förvandla hemmet till en stämningsfull oas.

Annons

8. DIY-glittriga nyårsflaskor

Champagneflaska med glitter på
Pimpa nyårsbubblet med glitter och guld. Foto: Rodrigo Soto

Uppgradera nyårsbubblet med glitter och ett återanvändbart sugrör i guld! Den här DIY-välkomstdrinken kommer garanterat att imponera på gästerna. Läs mer om hur du gör de glittriga flaskorna på bild här.

Läs mer:

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons