Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Eleganta verktyg till brasan – se höstnyheter från Eldvarm

19 aug, 2016 
AvFemina
Välkomna hösten med vackra tillbehör till eldstaden. Bara att välja och vraka bland gnistgaller och vackra redskap.
Annons

Nu när hösten och kylan är på intåg ser vi fram emot att kura ihop oss framför eldstaden med en bra bok. Svenska designern Emma Olbers har tillsammans med grundaren Louise Varre tagit fram en serie tjusiga produkter för eldstaden som garanterat höjer trivselfaktorn i hemmet.

Eldvarms verktyg produceras i franska Nantes och produkterna har mässingsdetaljer och bland annat vedkorgen är klädd med läder från svenska Tärnsjö. Nytt för i höst är ett klassiskt gnistgaller samt krokar med vackra mässingdetaljer i sobra färger för att hänga upp tillbehören på väggen – båda från serien Emma.

Gnistgaller i metall med mässingdetaljer, finns även i guldfärg. Cirka 3 500 kronor för svart och cirka 4 000 kronor för guld.
Gnistgaller i metall med mässingdetaljer, finns även i guldfärg. Cirka 3 500 kronor för svart och cirka 4 000 kronor för guld.

Medan Emma Olbers står för designen ansvarar Louise Varre för den tekniska funktionaliteten.

Annons

– Produkterna är väldigt nördiga, varje verktyg har sin egen tekniska färdighet och är speciellt utformade för att göra sitt jobb, säger Louise Varre.

Till vänster: Borste, skyffel och en så kallad blowpoker, ett redskap både att blåsa på brasan och peta i glöden med. Setet är gjort i bok från ekologiskt odlade träd i Frankrike, pulverlackerad plåt, mässing och tagel. Pris: 3 950 kr. Till höger: Krok i metall och mässingdetaljer, finns även i mintgrön färg. Cirkapris: 260 kronor eldvarm.com

Till vänster: Borste, skyffel och en så kallad blowpoker, ett redskap både att blåsa på brasan och peta i glöden med. Setet är gjort i bok från ekologiskt odlade träd i Frankrike, pulverlackerad plåt, mässing och tagel. Pris: 3 950 kr.

Till höger: Krok i metall och mässingdetaljer, finns även i färgen mintgrön. Cirkapris: 260 kronor på eldvarm.com.

wood-basket-eldvarm

Lyxig vedkorg  i metall med läderdetaljer. Finns även i svart. Pris cirka: 4 000 kronor, eldvarm.com.

Annons