Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Filmerna du bara måste se om du älskar inredning

24 feb, 2016 
AvFemina
Inredningen i vissa filmer och tv-serier skapar verkligen ett ha-begär. Här är 5 filmer och serier som du kan se bara för inredningens skull!
Annons

Det finns många anledningar till att vi fastnar för en film eller tv-serie, och vissa serier och filmer kan man faktiskt se enbart för interiörens skull, handlingen är underordnad. Här är våra absoluta favoriter du inte får missa.

galein_i_karlek_pool

1. Galen i kärlek

Lite pajig story där en känd författare (Diane Keaton) tvingas ta hand om sin dotters (Amanda Peet) pojkvän (Jack Nicholson) – som är i hennes egen ålder. Och gissa vilka som blir kära till slut? Asch, strunta i det – det man som tittare blir kär i är istället Dianes fantastiska Hamptons-hus. Stylat till perfektion, alldeles vid havet med en miljard fönster och en öppen spis i typ varje hörn. Ge oss!

2. The affair

Det mest underhållande i serien The affair är förstås inte själva otrohetsaffären, utan att man som tittare ohämmat får frossa i de fantastiska miljöerna – till exempel i ett klassiskt brownstone-radhus i New York, en underbar strandvilla i Montauk och en klassisk amerikansk diner. I säsong två får man också en dos av en modern New York-våning uppklädd till tänderna.

Annons

3. The Holiday

Samma person som ansvarade för produktionsdesignen i Galen i kärlek, Jon Hutman, har även inrett miljön i den här filmen. Kate Winslets romantiska lilla engelska stuga är fylld med sammetssoffor, kelim-mattor, blåvitt porslin och hög säng i snirkligt gjutjärn och står i härlig kontrast till Cameron Diaz hotellrums-stylade hem i Los Angeles inrett med vita möbler och mörkbruna trädetaljer, inbyggda bokhyllor och tunga sidengardiner.

4. Sex and the city 2

”I’ve been cheating on fashion with furniture”, konstaterar Carrie efter att ha inrett hennes och Mr. Bigs gemensamma lägenhet – en maskulin mix med tunga möbler i mahogny uppblandat med feminina detaljer i form av lurviga mattor och färgglada textilier från Paul Smith. Köket är en modern historia med blått kakel i glas och deras walk in-closet en dröm.

5. Mad men

Det går förstås inte att göra en sådan här lista, utan att ha med Mad men. Mad men ÄR en veritabel tidskapsel till 60-talet. Förutom att ge en suverän skildring av eran av martini-luncher, oavbrutet cigarettrökande och sunkiga könsroller är modet, sminket och interiören helt outstanding, en fröjd att få följa!  

Av: Jenny Norberg

Annons