I en fastighet från 1898 på Stora Nygatan i centrala Malmö ligger en våning om 127 kvadratmeter ute till salu – och den är en riktig dröm för alla sekelskiftesälskare.

Läs även Gamla gjuteriet blev ett riktigt drömhem – med underbara originaldetaljer

I en av salongerna i lägenheten samt i ett av sovrummen finns det pampiga takreliefer som ger lägenheten karaktär, medan det i den tredje salongen finns en stor fungerande kakelugn vars dekorativa detaljer går i ljusa nyanser av rött och blått. De gamla detaljerna matchas med modern inredning i svart och vitt med accentfärger ton i ton med kakelugnens kulörer.

Foto: AnnaMaria Sjöstrand Mäklare: Victor Jörgensen/Bolaget Fastighetsförmedling

Som kronan på verket finns stuckatur, en maffig takrosett och detaljerade takmålningar kvar från tiden då huset byggdes. Golvet går i en vacker stjärnparkett.

I ett av lägenhetens sällskapsrum, som även fungerar som matsal, finns en ny platsbyggd biblioteksvägg.

En av salongerna utnyttjas i dag som sovrum, medan det mindre sovrummet mot innergården fungerar som dressingroom och har heltäckningsmatta och platsbyggd förvaring.

Det renoverade köket går i moderna nyanser av grått och vitt. Från köket finns en direkt utgång till en terrass på fastighetens gemensamma innergård som beskrivs som en innerstadsoas för de boende.

Mer information om lägenheten och alla bilder hittar du här.

Läs även Icons chefredaktör säljer sin stilrena lägenhet på söder – kika in!

Mest läst