På gränsen mellan Sundbyberg och Bromma ligger formgivaren Lisa Bengtssons fantastiska hus, som verkligen är unikt i sitt slag.

Lisa Bengtsson, bakom Studio Lisa Bengtsson, är känd för sin snygga och omtyckta mönsterkollektion med allt från tapeter, tyger, porslin och posters. Och nu säljer hon sitt underbara hem, på instagram skriver hon: ”Vårt underbara rosa drömhus är till salu. Vi har kämpat att försöka bygga åt vänster, höger, uppåt, neråt för att få plats för alla barn, men insett att huset är finast som det är. Så hörni flytta hit”

Foto: Rickard Forsberg/Perfect Shot för HusmanHagberg/mäklare: Christoffer Asplund

– Huset är helt fantastiskt, nästan så att bilderna inte gör det rättvist. Det är bättre i verkligen, säger Christoffer Asplund, ansvarig mäklare på HusmanHagberg.

Villan för tankarna till Villa Villekulla och är sekelskifte från 1909, med ståtligt tornrum, mäktigt burspråk och dekorativ ljusrosa fasad – omgiven av en landskapsarkitektritad trädgård av Zetas Handelsträdgård i tidstypiskt utförande.

Det är dock inte bara utsidan som skapar wow-känsla. Även insidan med sin vackra stuckatur, ljusa grund, stora fönsterpartier och skurgolv är något utöver det vanliga.

Den välbevarade sekelskiftescharmen i kombination med stilmässig, personlig och trendig inredning sätter pricken över i:et.

I det ljusa vardagsrummet ser vi bland annat trendiga tavelväggar och en blå sammetssoffa som tillsammans med det designriktiga glasbordet och den mönstrade tapeten Golden Lily av William Morris blir en riktig hit. Den pampiga och fortfarande fungerande kakelugnen ramar in rummet.

De tre sovrummen på andra våningen samt den övre hallen är alla tapetserade med några av Lisa Bengtssons populära verk.

Från den övre hallen nås det mysiga och åttakantiga torntummet med fönster. Den charmiga trappan som leder dit har väggarna smyckade med tavlor.

Mer information om bostaden och fler bilder hittar du här.

Artikeln publicerades först på ELLE Decoration.

Läs även:
Nu kan du köpa huset från succéfilmen ”Call Me by Your Name”

Anrika modehuset lanserar exklusiv sportkollektion – spana in den här!