Artikeln innehåller reklamlänkar

Soffbordet knyter samman inredningen i vardagsrummet och det kvittar om du vill äta middag vid tv:n, ställa fram inredningsdetaljer och blommor eller ha ett praktiskt soffbord som är lätt att flytta på – det finns en modell för alla.

Men det är mycket som påverkar vilket bord som passar in, bland annat rummets storlek och möblerna runtomkring.

Här är sju olika varianter av soffbordet – och 14 bord som du kan klicka hem direkt:

1. Runt soffbord

Ett runt soffbord tar något mindre plats i anspråk, ger ett mjukt intryck och är enkelt att flytta vid behov. Det är också fint att kombinera flera runda bord i olika storlekar.

Runda soffbord passar tillsammans med de flesta soffor, men är ett särskilt bra val till små soffor och intill divansoffor.

Malevik soffbord, Jotex

En rund glasskiva ger en luftig känsla till vardagsrummet. Soffbordet har underrede i massiv ek. Läs mer och köp här. (länk till butik)

Soffbord Mirror, Hübsch

Stilrent soffbord i guldfärgad metall med skiva i spegelglas. Läs mer och köp här.

2. Rektangulärt soffbord

Ett rakt, klassiskt soffbord passar speciellt bra till större soffor och till soffgrupper där två soffor står mittemot varandra. På ett rektangulärt bort får du plats med såväl middagar framför tv:n som snygga stilleben.

Soffbord Bianca, Åhléns

Stilrent soffbord med ben i mässingsfärgad metall och rektangulär bordsskiva i valnötsfanéer. Läs mer och köp här. (länk till butik)

Soffbord Close, House Doctor

Avlångt soffbord i återvunnet trä med smala ben i järn med struktur. Läs mer och köp här. (länk till RoyalDesign)

3. Mjukt soffbord

Ett soffbord som sticker ut är det i form av en större sittpuff eller dagbädd. Det mjuka soffbordet är ett snyggt val om du vill tillföra färg och ge ett elegant intryck till rummet.

Kombinera med en snygg bricka för att kunna ställa glas och andra mindre prydnadsföremål på puffen.

Paris sittpuff, Jotex

En stilren, stor sittpuff i sammet som även fungerar som ett mjukt sidobord. Läs mer och köp här.   (länk till butik)

Skene sittpuff, Jotex

Stor, fyrkantig sittpuff i sammet med djuphäftade knappar. Elegant både som soffbord och som sittplats. Läs mer och köp här. (länk till butik)

4. Satsbord

Satsbord passar speciellt bra till mindre soffor och i små vardagsrum eftersom de är enkla att flytta på. Det är lika fint att inreda med matchande satsbord som det är att bryta av med bord i olika form och färg för att skapa mer dynamik.

Du kan även separera dina satsbord och ställa dem i olika rum för att skapa en röd tråd i hemmets inredning.

Satsbord Cluster, Ferm living

Det minimalistiska satsbordet Cluster består av tre separata delar i olika nyanser av grått. Finns även i svart (länk till butik) och i färg (länk till butik). Läs mer och köp här.  (länk till butik)

Soffbord George, Ellos

Det här soffbordet finns i två varianter, ett lägre (länk till Ellos) och ett högre (länk till Ellos), och tillsammans bildar de ett snyggt set. Finns även i svart (länk till butik), grågrönt (länk till butik) och mässing (länk till butik). Läs mer och köp här.  (länk till Ellos)

5. Kvadratiskt soffbord

Ett stilsäkert val i stora rum och perfekt att placera snygga stilleben på. Ett kvadratiskt soffbord kan vara en statementmöbel i all sin enkelhet.

Det kvadratiska soffbordet gör sig speciellt snygg till en rak soffa och i soffgrupper oavsett om du kompletterar soffan med puffar, fåtöljer eller ytterligare en soffa.

Marvelous Air soffbord, Decotique

Ett elegant soffbord med skiva i Verde Guatemala eller Carrara marmor. Soffbordet finns i flera utföranden, i grön marmor med vitt (länk till RoyalDesign) alternativt svart underrede (länk till butik) samt i vit marmor med svart (länk till RoyalDesign) eller vitt underrede (länk till butik). Läs mer och köp här.  (länk till RoyalDesign)

Tavolo Con Ruote soffbord, Fontana Arte

Ett kvadratiskt soffbord som kombinerar det moderna med det industriella med sin skiva i glas och sina rejäla hjul. Finns i fyra olika storlekar. Läs mer och köp här.

6. Soffbord med förvaring

När soffbord kombineras med förvaring blir de ofta större och mer dominanta inslag i inredningen. Samtidigt är de praktiska och rymmer mycket, vilket gör resten av rummet mer minimalistiskt.

Balance soffbord, Content by Conran

Soffbord med stilrena linjer som även erbjuder förvaring. Finns i vit lack (länk till butik), ek (länk till butik), valnöt (länk till butik) samt svart lack (länk till butik). Läs mer och köp här. (länk till RoyalDesign)

Turning bord, Menu

Soffbordet Turning från danska Menu erbjuder praktisk förvaring under bordsskivan. Finns i vit ek med underrede i krom (länk till butik) samt i svart ask med underrede i mässing (länk till butik). Läs mer och köp här (länk till butik).

7. Ett udda soffbord

Det finns många snygga soffbord som inte har en klassisk form och där designen får vara kreativ. Originella former skapar ett modernt intryck och blir ett snyggt blickfång hemma hos den designmedvetna som hellre ställer fram sina inredningsdetaljer än sina snacks på bordet.

Pedrera soffbord, Gubi

Soffbord formgivet av Barba Corsini och Ruiz Millet för Gubi. Bordet har skiva i glas och underrede av stål i mässing (länk till butik) eller svart (länk till butik). Läs mer och köp här (länk till butik).

Flower mono, Swedese

Soffbord vars design inspirerats av en blomma och vars runda former ger ett mjukt intryck i rummet. Finns i vitt, svart och ek. Läs mer och köp här. (länk till RoyalDesign)

Artikeln publicerades först på ELLE Decoration.

Läs även:
5 vanliga inredningsmisstag i vardagsrummet – och så undviker du dem

15 fina varianter av den trendiga blå soffan

17 fina möbler och inredningsdetaljer i trendig rotting

 

Mest läst