Det finns många trender att inspireras av inför vårens och sommarens uteliv. Oavsett om du vill hitta nya sätt att använda det du redan har eller behöver skaffa lite nytt till balkongen eller uteplatsen. Här är årets nyheter – och några stylingknep att låna – från Jotex.

Så tolkar Jotex sommarens trender:

Bänkar, bord och stolar utomhus från Jotex

Jotex sommarstyling mixar mönstrade mattor och mjuka dynor och plädar, med stilrena utemöbler i olika tåliga material. Och krukor som rymmer stora växter.

Att gruppera växter kring sittplatser är ett klassiskt knep för att skapa rumskänsla – ett fint tips även för en liten balkong. Över bordet hänger en vit gardin som solskydd.

Nyheter till balkongen

Trendig inredning till balkongen från Jotex

Rätt placerade kan några krukor och vaser ge känslan av att sitta ute i naturen. Balkongen är inredd med en myshörna skapad av två hörnmoduler och ett bord (som också är en pall) från nya utemöbelserien Menton, i pulverlackad metall med tillhörande dynor. Sidobordet Soller i metall finns i flera färger.

Svarta detaljer är ett smart sätt att addera kontrast till en mjuk färgskala. Här står ljusslingan och ljusstakarna för det.

Inredning för att äta utomhus

Sommarens trender rymmer många referenser till naturen och en lite mer tidlös stil, både inne och ute. Jotex matchar textilier och möbler i neutrala färger med vitt porslin och en rustik träbricka.

Jotex nyheter till matplatsen utomhus

Utemöbler och matta till uteplatsen från Jotex

Stolen Capri är en nyhet som finns i flera färger. På bordet står krukan Heidi av polystone. I ljuslyktan Pollenca av metall och hållbart producerad teak, står ”levande” led-ljus som du slipper hålla koll på hela kvällen.

Mattor till balkongen, terrassen eller uteplatsen

Mattor till balkongen eller uteplatsen

En matta som kan spendera hela sommaren ute utan att mögla, är ett praktiskt köp. Men den ska ju helst vara snygg också. Jotex sommarkollektion rymmer mattor i många stilar, färger och mönster.

Krukor och vaser för ute och inne

Trendiga blomkrukor utomhus

Bland Jotex sommarnyheter finns krukor som fungerar både ute och inne, i en naturnära färgskala och olika material; från lera till polystone. Mixa flera färger eller håll dig till en och låt växterna stå för variationen.

Fler nyheter och mer information finns på jotex.se

Läs mer:

Inred som inne fast ute – 8 tips för en mysig uteplats 

30 shoppingtips för mysig rumskänsla på uteplatsen

Skapa vårens finaste balkong – 13 shoppingtips

Mest läst