Trendar: NostalgiI rampljusetBUP-upproretLivsstilLivsberättelser

Här är Malmös nya nöjesfält – för alla små gnagare!

24 apr, 2017 
AvMinna Wallén-Widung
Goda nyheter för Malmös alla nöjessugna möss! Efter att musrestaurangen i miniatyr – Il Topolino – vandaliserats, har nu Tjoffsans tivoli slagit upp portarna. Nöjesfältet är komplett med pariserhjul, lyckohjul och popcornvagn.
Annons

Det lilla tivolit ligger placerat bakom ett elskåp vid Solters plan, Södra Förstadsgatan i centrala Malmö. Här finns allt en nöjesfältsbesökare kan önska sig – pariserhjul, snurrande tekoppar, skräcktunnel i form av en katt, en popcornvagn och ett lyckohjul där vinsterna består av ost.

Alla attraktioner är utformade i miniatyr för att passa stadens små gnagare. Sydsvenskan var först med att rapportera om nyheten, efter att skaparna bakom tivolit publicerat en bild på sin Instagramsida.

Exakt vilka upphovsmakaren eller -makarna bakom det urgulliga nöjesfältet är, är det nog inte många som vet. De kallar sig Anonymouse på Instagram och har än så länge inte gett sig till känna för allmänheten.

Anonymouse gav upphov till rubriker världen över i slutet av förra året, då de skapade Il Topolino, en restaurang för små hungriga möss belägen på Bergsgatan i Malmö. Precis intill bistron låg också en franskinspirerad liten nötbutik – Noix de Vie, eller ”Livets nötter” på svenska.

Annons

Efter att lokala medier rapporterat om stadens nya sevärdhet, flockades besökarna och flera internationella medier skrev om Malmös senaste snackis.

Men vid nyår var vandaler framme och förstörde Il Topolino. Sedan dess har det inte hörts något från Anonymouse – fram tills nu. På söndagsmorgonen lades en bild från skaparnas nya kreation upp på Instagram, där besökare i alla åldrar hälsades välkomna:

Den här artikeln är ursprungligen publicerad på Allers.se

Annons