För drygt tre år sedan startades det amerikanska sängföretaget Casper – som på kort tid vuxit rekordartat och i dag tillhör en av världens mest framgångsrika och hajpade startups.

Läs även: Nu ska den omtalade familjesängen säljas i Sverige!

Affärsiden? Sälja sängar och madrasser på nätet, men är du inte nöjd med sängen kan du utan kostnad skicka tillbaka den inom 100 dagar utan kostnad. Dessutom levereras sängen i platta paket som kan bäras under armen.

Inspirerade av den amerikanska framgångssagan vill nu den svenska uppstickaren Ester Beds ta det vinnande konceptet ett steg längre.

Genom att erbjuda en helhetslösning: en handbyggd säng med hög kvalitet till ett fördelaktigt pris som enkelt klickas ihop på fem minuter utan verktyg, vill de skaka om en sömning sängbransch.

– Trots den ökande e-handeln i Sverige har det hittills upplevts som omständligt att beställa en säng online och köparna har då istället valt en fysisk butik. En förutsättning för ett tryggt sängköp online är möjligheten att får prova sängen hemma. Vi erbjuder kunden hundra nätter att sova på saken. Den smidiga förpackningen och en leveranstid på 1-5 dagar gör att vi kan utmana nuvarande sängjättar som Ikea, säger Gustaf Varre, Commercial Director på Ester Beds.

Du kan finjustera hårdheten på madrassen efter egen smak och sängen finns i storlekarna 80-180 centimeter där den största kostar 14 700 kronor. I priset ingår ben, bäddmadrass, madrass, ram och gavel.

Läs även: 9 tips för att bli piggare

Och skulle du mot förmodan inte sova gott kommer företaget och hämtar sängen och skänker den till välgörenhet.

– Vi tycker att Ester Beds är en otroligt spännande satsning eftersom vi utmanar traditionella sängtillverkare och erbjuder flera lösningar som sängköpare har efterfrågat länge, säger Karl Stenberg, vd på Bed Factory Sweden.

[socializer-facebooklikeshare]

Läs även: Nu kan du få ett eget rum med dubbelsäng på flyget

Artikeln publicerades först på Residence.