Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Här ska du placera soffan när du inreder

06 nov, 2017 
AvRebecca Wictor
placera soffa i vardagsrum
Det finns många sätt att inreda ditt vardagsrum. Genom att hitta rätt plats för soffan gör du rummet mer tillgängligt och inbjudande. Här är de bästa tipsen på hur du ska placera din soffa.
Annons

Soffans placering kan vara avgörande för hur ett rum upplevs – men det är också viktigt att se till att du själv trivs och får ut de funktioner av soffan eller soffgruppen du vill ha.

Här är 5 smarta sätt att placera soffan i vardagsrummet:

1. En tumregel för ett öppet och avslappnat rum är att placera soffan så den välkomnar dig när du kommer in i rummet, alltså inte med ryggen mot besökaren.

Via idealhome.co.uk

2. Det finns flera olika värdeskapande funktioner i ett rum. Många placerar soffan mot tv:n men varför inte vända den mot eldstaden istället? Genom att styra bort fokus från tekniken bjuder miljön in till samtal på ett helt annat sätt.

Annons
Via Casatreschic

3. Bor du i en enrummare eller bara vill dela upp ett större rum så att du får två utrymmen går det utmärkt att sätta soffan mitt i rummet. Tycker du dock att det ser tråkigt ut bakifrån, placera en hylla bakom soffan som är i höjd med ryggen.

Via Boolia

4. Att ha gott om plats betyder inte att det är enkelt att inreda rummet. Ett tips är att inreda med flera soffor. Skapa olika små grupper så får du en naturlig avdelning och flera små ”rum” i rummet.

Annons
Via Architecturaldigest

5. Släpp in ljuset! Har du stora fönster, prova istället att vända soffan så du ser ut. Ger både en trevlig vy men gör också att du släpper in mer ljus.

Via Chaosgroup.com
Annons