Det finns många fina bäddset att välja bland i butikerna vår. Och här har vi samlat 12 tips i olika stilar: Från naturfärgat linne till sval bomull med hotellkänsla – och kulörer som påminner om färsk frukt, sorbet och gräddglass.

Rosa bäddset i bomull, Tekla

Rosa bäddset från Tekla

Bäddset i hållbar percale med en lyxig känsla: Stentvättat, mjukt och med matt finish. Finns även för dubbelsäng. Finns att köpa här (reklamlänk från Adtraction)

Gult bäddset i ekologisk bomullssatin, Ellos home

Gult bäddset i ekologisk bomull

Mjukt sorbetgult påslakanset i tvättad satin av ekologisk bomull. Välj mellan flera färger och två eller tre delar. Finns att köpa här (reklamlänk från Awin.com)

Mönstrat påslakan i aprikos, Mille notti

Mönstrat påslakan i aprikos

Påslakan i kammad bomullspercale som ger en sval känsla. Komplettera med matchande kudde. Finns att köpa här (reklamlänk från Adtraction)

Bäddset i denimblå bomull, Åhléns

Blått bäddset

Klassiskt och hållbart bäddset i 100% bomull. Finns även för dubbelsäng. Finns att köpa här (reklamlänk från Adtraction)

Beige bäddset i bomull, Ogland

Ekologiskt bäddset från Ogland

Påslakan och örngott i design av Emma Hedberg för svenska Ogland, som gör vackra sängkläder av hög kvalitet och med flera miljömärkningar. Påslakan finns att köpa här (reklamlänk från Adtraction) och örngott finns att köpa här (reklamlänk från Adtraction)

Brunt bäddset i ekologisk bomull, Granit

Bäddset i ekobomull från Granit

Påslakan och örngott i ett mjukt material och en fin brun färg. Finns att köpa här (reklamlänk från Adtraction)

Bäddset i bomull, Åhléns

Bäddset i persikofärgad bomull

Påslakan och örngott av tvättad bomull, i en trendig persikofärg. Finns att köpa här (reklamlänk från Adtraction)

Bäddset i hållbar bomull, Ikea

Bäddset från Ikeas limiterade kollektion Tänkvärd

Påslakanset i hållbart producerad bomull från Ikeas limiterade kollektion Tänkvärd som släpps i april 2019. Säljs endast på varuhusen (inte online) och finns även för enkelsäng.

Randigt bäddset i tvättat linne, H&M Home

Randigt bäddset i linne

Fint dubbelt påslakan och två örngott av mjukt tvättat linne, i vitt med denimblå ränder. Finns att köpa här (reklamlänk från Apprl)

Sängkläder med hotellkänsla, Gant home

Bäddset med hotellkänsla från Gant

Påslakan i satin med en kantdetalj som för tankar till hotellfrukost i sängen. Det finns för både enkel- och dubbelsäng och du kan lägga till så många örngott som du behöver. Finns att köpa här (reklamlänk från Awin.com)

Bäddset i ekologisk bomull, Åhléns

Mönstrat bäddset i beige

Mönstrat bäddset i beige och vit percale. Välj mellan enkel eller dubbel version. Finns att köpa här (reklamlänk från Adtraction)

Bäddset i bomullssatin, H&M Home

Bäddset med hotellkä sla från H&M home

Sängkläder för en staycation i stan, i vitt och mörkblått eller beige. Påslakan som kan matchas med örngott. Finns att köpa här (reklamlänk från Apprl)

Läs mer:

Hotellfrukost hemma – 13 shoppingtips

Inred med växter – 19 snygga shoppingtips

Utvald läsning

Femina