Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Hösten 2020 på Åhléns – se inredningsnyheterna här

02 jul, 2020 
AvNanna von Knorring
Keramik, glas och ombonade textilier. Inredningen har en mysig och konstnärlig touch hos Åhléns hösten 2020. Inspireras av de nya bilderna och se produktnyheterna som finns i butik redan nu!
Annons

Höstens första inredningsnyheter är här. Åhléns har släppt inspirationsbilderna för den kommande säsongen och flera av nyheterna finns redan i butik.

Inredningen på Åhléns hemavdelning går i tre teman i höst. Det första temat går under namnet Artist, och plockar upp sensommarkänslan med en färgskala som fått sin inspiration av torkade ängsblommor och gräs. Det syns även klassiskt grått och beige samt toner av blått och lila i färgpaletten, vid sidan av blommiga mönster.

Precis som namnet skvallrar så finns det även en viss konstnärlig aspiration i höstens inredning. Det syns bland annat i organiska former och i detaljer som keramik och glas som fortsätter vara trendiga inslag i våra hem. Bland materialen fortsätter bambu, rotting och ljust trä att vara de populäraste alternativen, medan textilierna främst går i bomull, jute och linne.

Annons
Vaser och krukor från Åhléns hösten 2020

Höstens inredning på Åhléns

Det andra temat kallar Åhléns för Nordic nomad, och här har man i likhet med det första temat hämtat inspiration från det konstnärliga, närmare bestämt från hantverkskonstnärer.

Rena nordiska linjer, rotting, jute samt olika nyanser av naturvitt, ockra, brunt och svart bildar det andra temat inom inredningsnyheterna. De blommiga mönstren från sensommaren kompletteras med ränder och enklare, handritade mönster.

Annons

Hösten 2020 på Åhléns finns redan i butik

Höstens tredje och sista tema, Artisan, sticker ut något från de två första. Rutiga plädar, kuddar och både fler och mörkare färger gör entré i det här temat. Varma, brända toner blandas med svalt mintgrönt och klassiskt beige och chokladbrunt.

Annons

It-detaljerna består fortsatt av keramik och glas, två favoriter som är både tidlösa och praktiska, och därför kommer hänga med i inredningar i många år framöver. Hos Åhléns syns främst färgat glas, mjuka linjer och organisk forminspiration.

Åhléns höstnyheter 2020 går i ombonad stil
Annons
Annons
färgat glas hos åhléns hösten 2020

– I den utmanande tid vi lever i känns det naturligt och självklart att värdesätta det mjuka, varma och ombonade hemmet, säger Ulrika Gyllstad, designchef på Åhléns hemavdelning.

Hon beskriver varuhusets höstkollektion som ”en hyllning till hantverket, ärliga material och det perfekt icke-perfekta”.

– Strukturer, ytor och mönster inspirerade av naturen är ett genomgående tema i både hårda och mjuka material. Naturfibrer som linne, jute, bambu, sisal och hampa tar plats på scenen och skapar en fin kontrast mot glas, metall och keramik, säger Ulrika Gyllstad.

En del av höstens inredningsnyheter har redan släppts i butik och online, medan resten släpps successivt fram mot hösten.

Annons

Se nio fina detaljer som redan finns att köpa i butik och online nedan:

1. Badkarshylla i bambu, perfekt för alla spa-stunder i hemmet. Här kan du köpa den (reklamlänk).

badkarshylla i bambu från åhléns

2. Lång gardinlängd i linne. Här i färgen natural, finns i flera färger. Här kan du köpa den (reklamlänk).

Lång linnegardin från åhléns

3. Mullvadsfärgad bordsduk i bomull med franskant. Här kan du köpa den (reklamlänk).

Annons
bordsduk från åhléns

4. Praktiskt och snyggt sidobord i ek med hjul. Här kan du köpa den (reklamlänk).

sidbord i ek med hjul från åhléns hösten 2020

5. Liten vas från temat Artist, gjord i stengods. Här kan du köpa den (reklamlänk).

Vas från Åhléns

6. Bäddset med violmönster, finns i både gult och blått utförande. Här kan du köpa den (reklamlänk).

Annons
bäddset med violblommor från åhléns

7. Stilren bänk med sits i flätad rotting. Passar både i hallen och i ändan av sängen. Här kan du köpa den (reklamlänk).

stilren bänk i trä med sits i rotting

8. Kuddfodral i manchestertyg. Finns i brunt, gult och lila. Här kan du köpa den (reklamlänk).

sammetskudde i manchestertyg

9. Stor glaserad kruka i färgen Yellow amber. Här kan du köpa den (reklamlänk).

Annons
glaserad kruka från åhléns

Läs mer:

Annons