Sommarens värmeböljor har börjat avta och ger nu plats för svalare väder, regn och mörkare kvällar. Och med kommer även en ny säsong i hemmet.

Vi har detaljstuderat kedjornas nya kollektioner för att se vilka trender som råder i budgetprisklassen i höst. Och det finns mycket snyggt att välja på för den som vill förnya hemmet eller addera en liten trendig detalj, utan att tömma hela plånboken.

Trend 1: Keramik

Höstens trendaccessoar i hemmet är vad som helst i keramik. Krukor och vaser i stengods fungerar som blickfång och är dessutom användbara utöver den dekorativa aspekten.

Tänk personligt – oavsett om du väljer släta eller skrovliga ytor eller föredrar mönster och färg. Att blanda stilar är enkelt och snyggt när det kommer till keramik.

Keramik är en av höstens stora trender

Foto: Jotex, Zara Home

Trend 2: En höstinspirerad färgpalett

Höstens trendfärger går i sotiga toner av rosa, gult, orange och rött. Vi ser mycket rostrött, gammelrosa, korngult och kummin som bidrar med färgklickar till den i övrigt naturnära paletten, utan att ta över.

En fördel med höstens trendkulörer är att de är enkla att kombinera med varandra samt med nyanser av såväl blått, grått som grönt.

Höstens trendfärger går i gult, orange och rosa

Foto: Ellos Home, Granit

Trend 3: Naturligt snyggt och harmoniskt

Naturmaterial, jordiga toner, minimalistiskt och rofyllt. En av höstens största trender är helt klart ett harmoniskt hem.

Linjerna är tydliga och enkla och mixen sker i materialen samt texturerna, snarare än i färger och mönster. Åhléns har inspirerats av Japan, medan flera andra budgetkedjor lyfter det naturfärgade träet samt rogivande nyanser av beige och brunt.

Naturnära och harmoniskt är höstens stora inredningstrend

Foto: Zara Home, Granit

Trend 4: Sammet

Även om de mest trendkänsliga har övergett sammeten för linne så är materialet fortfarande det allra populäraste hos budgetkedjorna i höst och vinter.

Det mjuka materialet finns i alla tänkbara färger och i syns i allt från kuddar, förvaringslådor och överkast till fåtöljer, soffor, puffar och gardiner.

Sammet fortsätter vara trendigt

Foto: Jotex, Ellos Home

Trend 5: Retroflört

Hösten hos budgetkedjorna bjuder även på influenser från tidigare decennier. Färger och former flörtar med bland andra 70-talet som smyger sig tillbaka i inredningen på flera håll den kommande säsongen.

Bland Ikeas höstnyheter syns terrazzomönster och dessutom har möbeljätten nyligen lanserat en kollektion inspirerad av 50- och 60-talet och följer upp med en 70- och 80-tals kollektion samt en 90- och 00-tals kollektion senare i höst och vinter.

Foto: Ikea, H&M Home

Läs också:

Se Jotex nya höstkollektion – och våra 9 favoriter

Så ser hösten 2018 ut på Ellos Home

Ikeas höstnyheter – 12 favoriter ur höstkollektionen!

Artikeln publicerades först på ELLE Decoration.

 

Mest läst