Ikea satsar på att komma närmare sina kunder och som ett steg i ledet öppnar möbeljätten nu en ny butik mitt i centrala Stockholm.

Läs även Tjuvkika på Marbodals nya kök – ritat av stjärnarkitekten Thomas Sandell

Det rör sig om en så kallad citybutik som ska komplettera köksavdelningarna på de två befintliga varuhusen i Stockholm samt upphämtnings- och servicebutiken i Danderyd. Köksbutiken ska öka tillgängligheten för Ikea-kunder som vill planera och beställa kök och är inledningsvis ett test under en halvårsperiod.

– Det här blir ett test på vad stockholmarna vill ha. Vi känner att vi måste öka tillgängligheten, säger Håkan Svedman till SvD Näringsliv och poängterar att det vid en succé kan bli aktuellt med en permanent lösning inne i Stockholm.

Läs även Modehuset har plagierat Ikeas påse – och säljer den för 20 000 kronor

Citybutiken öppnar på Regeringsgatan 65, intill Mood-gallerian och mitt bland alla Stockholms centrala shoppingstråk. Lokalen kommer att vara drygt 300 kvadratmeter stor.

Dessutom öppnar Ikea ett nytt lager i Arlanda stad för att möjliggöra kortare leveranstider för de kunder som väljer att handla på nätet.

– Vi har en utmaning framför oss som vi behöver utveckla och det är tillgängligheten. Lagret i Arlanda betyder att det kan bli kortare leveranstider för våra e-handlande kunder i Stockholm. Vi måste bli enklare, bättre och snabbare. Därför prövar vi oss fram nu, säger Håkan Svedman till SvD Näringsliv.

Den nya butiken öppnar nu på fredag, den 1 september, skriver Veckans Affärer.  

Foto: Rodrigo Soto

Läs även Ikea lanserar miljövänligt kök – allt är gjort av återvunnet material