Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livMidsommar

Inred hemmet med 2021 års trendigaste inredningsdetaljer

19 jan, 2021 
AvLisa Nilsson
Inredningen under året 2021 kan vi se präglas av slow living och eleganta detaljer. Så spana in våra tips på inredningsdetaljer utifrån årets stora trender!
Annons

Inspirerande 70-tal, skandinaviskt 2.0 eller influenser från medelhavet, ja det är några av trenderna vi ser växa och bli större under 2021. Nu när så många av oss spenderar mer tid i våra hem så ser vi även över hem och hus – vi bonar om ordentligt helt enkelt.

Därför samlar vi nu massor av inredningsdetaljer som följer 2021 års trender, allt från beige, griege, teddy, trä och organiska former. Låt dig inspireras och passa på att uppdatera hemmet efter en lång, mörk, höst.

Beige och jordnära inredredningsdetaljer

Redan förra året kunde vi se varma toner av beige och griege, de är här för att stanna. De lugna tonerna är perfekta för att skapa ro och vilsamhet i ett hem där vi nu spenderar mer och mer tid.

Skapa mjuka toner i sovrummet med beiga lakan. Foto: Ellos home.

Påslakanset i ekologisk bomull från Ellos home – det kan du köpa här. (reklamlänk)

Annons
Både runda former och beige är heta inom inredning just nu. Foto: Jotex

Rund soffa med extra slitstark manchesterklädsel i polyester i beige nyans. Soffan med en organisk form kan du läsa mer om här. (reklamlänk)

Minimalistisk och stilren sittpuff i ljust trä. Foto: Ellos home

Stor och härlig sittpuff som även kan bli som soffa om du ställer den mot väggen och bullar upp med lite kuddar. Stommen är av ljust trä, vilket är supertrendigt det med. Sittpuffen kan du köpa här. (reklamlänk)

Annons

Plocka in naturen

En av trenderna vi ser bli stora i år är att ta in naturen mer och mer, som ägg där man kan kapsla in naturen eller väggar av grönska. Vi vill helt enkelt återskapa en utemiljö inne.

Vas i äggform som låter dig ta in naturen hemma. Foto: Åhléns

Smart och stilfull odlingskupa är designad av Caroline Wetterling för Design House Stockholm. Den kan du klicka hem här. (reklamlänk)

Hinta om grönska med denna frostade kruka från danska Gejst. Foto: Nordic Nest

Krukan Nebl mega från danska Gejst är en innovativ keramikkruka med kupa i frostat glas. Krukan finns i olika storlekar och de kan du läsa mer om här. (reklamlänk)

Annons
Stilren kruka på ben i beige. Foto: Åhléns

Kruka på ben i pulverlackerad stål designad av Nina Thöming. Den kan du klicka hem hos Åhléns. (reklamlänk)

Inredningsdetaljer i blåa toner

Något vi kommer få se mer och mer under 2021 är inredningsdetaljer i olika blå nyanser som petrol, gråblått och himmelsblått. Fräscht, vårigt och krispigt – perfekt efter en mörk höst och vinter.

Karamellinspirerande vas i krispigt blått. Foto: Åhléns
Annons
Bladigt värre i blå toner. Foto: Ellos Home

Sammetskudde från Ellos Home med en bakgrund av linne som skapar ett vackert bladmönster. Fler bilder på kudden kan du se här. (reklamlänk)

Blått är flott, speciellt när det kommer till mindre inredningsdetaljer. Foto: Ellos Home

Enkelt sätt för att ta in blåa detaljer i hemmet: ljuslyktor. Blanda olika storlekar, mönster och nyanser. Köp ljuslyktan på bilden här. (reklamlänk)

Annons

Grafiska ansiktsmönster

Poster och tavelväggar är rykande hett just nu. De grafiska formerna tar allt mer plats och nu med ansikten som motiv. Spana in våra favoriter här.

Grafiska ansikten kommer vi se väggar prydas av i år. Foto: Åhléns

Svart motiv på en beige bakgrund. Motivet trycks på ett 180 grams fine art papper, den kan du klicka hem här. (reklamlänk)

Häng upp en vacker plansch med ett grafiskt mönster där hemma. Foto: Nordic Nest

Sunkissed poster från danska Poster Collective. Poträttet är en illustration av den holländska artisten Loulou Avenue. Postern kan du köpa här. (reklamlänk)

Annons
Små ansiktsfigurer passar också bra om du inte vill ha fler motiv på väggarna. Foto: Åhléns

Om du inte vill pryda väggarna, så passar små skulpturer bra – de blir ett vackert stilleben tillsammans med en vas och ljusstakar som på bilden. Skulpturerna hittar du hos Åhléns. (reklamlänk)

Skaffa ett statement piece

Något som blivit trendigt är att skapa en minimalistisk stil hemma, men att ett inredningsobjekt ska vara kronan på verket. Det som drar blickarna och uppmärksamheten till sig. Ett så kallat statement piece – det kan vara allt från ett något extraordinärt sidobord, en matta eller en lampa. Här är några av våra favoriter.

Annons
Piedestaler i olika höjd gör grunden till ett snyggt statement piece i hemmet. Foto: Ellos Home

Piedestaler i olika höjd kan skapa ett snyggt statement piece med hjälp av snygga dekorationsobjekt att ställa på. Som på bilden ovan – piedestalerna kan du hitta här. (reklamlänk)

Våga dig på ett statement piece med hjälp av en snygg spegel i organisk form. Foto: Nordic Nest

En spegel med organiska former eller utstickande färg blir ett snyggt statement piece i hemmet. Som spegeln Layer från Broste Copenhagen, den kan du läsa mer om här. (reklamlänk)

Annons
Klä golvet med en snygg matta som denna från NJRD. Foto: Nordic Nest

Varför inte placera ditt statement piece på golvet, som denna matta med asymmetriskt mönster från NRJD framtagen av formgivarduon Bernadotte & Kylberg. Ullmattan kan du klicka hem här. (reklamlänk)

Läs mer:

Annons