Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Inred med speglar – så lyckas du med inredningstrenden!

24 sep, 2018 
AvLotta Hansson
Speglar är en perfekt inredningsdetalj att ta till nu när dagarna blir kortare och man vill få in mer ljus hemma.
Annons

Om man känner sig det minsta osäker på var spegeln ska placeras kan man alltid ha vissa regler i bakhuvudet – här kommer ett par exempel på spegeletikett:

1. Ju större modell, desto mer energi får du i rummet enligt Feng Shui.

Bordsspegel marmorfot Mio

Den lilla runda bordspegeln på marmorfot från Mio (reklamlänk) förstärker ljuset lite extra. 

2. Enligt Feng Shui är det inte så bra med spruckna eller patinerade spegelglas. Enligt den läran är det ditt liv du ser när du speglar dig.

3. Inom Feng Shui säger man också att en spegel placerad mitt emot en dörr inte ger någon positiv energi eftersom ljuset bara studsar rakt ut igen. Då är det bättre att placera den lite åt sidan, något som också får utrymmet att upplevas som större.

Ikonisk spegel från Jacques Adnet från Gubi

Den klassiska femtiotalsmodellen Adnet, design Jacques Adnet, med läderrem finns i flera olika storlekar, läs mer och köp här.  (reklamlänk)

Annons

4. I sovrummet lär det vara bäst att inte placera spegeln så att man ser sig själv ifrån sängen. Vid en hastig eller yrvaken blick kan man nämligen få för sig att det är någon annan i rummet.

Vinkeln på 124° i spegeln med samma namn av Daniel Rybakken för Artek ger en dubbel återspegling av utrymmet runt omkring, finns bland annat hos Nordiska Galleriet. (reklamlänk) 

5. Speglar kan mycket väl bara lutas mot väggen, tänk bara på att de då ger en annan dimension.

6. Lite spegelapor är vi antagligen allihop, undvik därför att sätta upp speglar så gästerna kan sitta och studera sin egen spegelbild runt matbordet.

I Femina nr 11/2018 som finns i butik just nu finns ett stort reportage med ÄNNU fler tips om hur du kan använda dig av speglar i din inredning. 

Annons