Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Inredningsbloggaren säljer sitt hem – kika in 20-talsdrömmen!

24 okt, 2017 
AvNanna von Knorring
Inredningsbloggaren Johanna Bradford ska flytta till hus och säljer därför sin vackra 1920-talslägenhet. Kika in i den ombonade trerummaren – fylld med bevarad originalcharm.
Annons

Johanna Bradfords lägenhet som nu finns till salu ligger i en fastighet på Linnégatan i Göteborg. Huset uppfördes 1927 och ritades av Carl Bengtsson, mannen bakom bland andra Millesgården och Göteborgs Sjöfartsmuseum. Husets originaldetaljer är välbevarade såväl inomhus som utomhus med tidstypiska inslag i form av ett vackert trapphus, munblåsta fönster, originalgolv och generös takhöjd.

Trerummaren har genomgående ljusa färgval, vackra trägolv och stora fönsterpartier. I vardagsrummet finns en vitmålad öppen spis och det finns 20-talscharm i form av stuckatur, takrosetter och ursprungliga skjutdörrar.

Annons

Det andra sovrummet är i dag ett barnrum med tapeter i William Morris-mönster. Tidigare stod köket i rummet och ursprungsskafferierna fungerar i dag som förvaringsutrymme för kläder och leksaker.

Annons

Köket är platsbyggt med bänkskiva i rostfritt och luckor i en vacker grågrön nyans. Förvaringen sträcker sig ända upp till taket och på andra sidan matbordet finns en platsbyggd bänk som går ton i ton med den övriga köksinredningen. Från dubbeldörrar i glas nås lägenhetens balkong som vetter mot föreningens gemensamma innergård med grillmöjligheter och grönska.

Annons

Utgångspriset på lägenheten om 100 kvadratmeter är 5 950 000 kronor.

Annons