Paris myllrar av design, mode och vintagefynd och ett besök till staden är inte komplett utan att upptäcka något nytt, om det så är ett nytt arrondissement eller en ny inredningsdetalj som man tar med sig hem.

Läs också: 11 barnvänliga hotell i Paris

Oavsett om du är inredningsfantast, vill inspireras, är en riktig designälskare eller vill hitta en unik souvenir att ta med dig hem från resan så finns det en butik för alla smaker och plånböcker.

Här listar vi sju pärlor som du inte vill missa under din nästa resa till Paris:

1. Fleux’

Fleux’ har hela fyra olika butiker i centrala Paris. Här kan du shoppa möbler och växter, men även inredningsdetaljer, posters och lekfulla prylar. Du kommer garanterat att bli inspirerad!

Adress: 39 & 52 rue Sainte-Croix de la Bretonnerie
Hemsida: fleux.com

2. La Trésorerie

På La Trésorerie finns allt du kan behöva i köket i snygg och miljövänlig tappning, men här kan du även shoppa inredningsdetaljer och trendiga flätade korgar. För den som saknar Sverige finns ett svenskt fik, Café Smörgås, i butiken.

Adress: 11 rue du Château d’eau
Hemsida: latresorerie.fr

Få våra snabba, enkla och supergoda recept direkt i din inkorg - klicka här!

Läs också: Mokkasin: När Paris kom till Katrineholm

3. Caravane

Till Caravane går man för att inhandla textiler i härliga färger och mönster – till alla hemmets rum. Men här finns även allt från möbler och lampor till tidlösa accessoarer för hemmet.

Adress: Finns på flera ställen, bland annat på 6 rue Pavée och 9 rue Jacob
Hemsida: caravane.fr

4. Merci

Paris mest berömda inredningsbutik är värd sitt rykte. Här finns möbler, porslin, lekfulla detaljer, användbara prylar och mycket mer som lockar såväl parisare som turister. Dessutom går en del av vinsten till välgörenhet, vilket kan göra det lite trevligare att göra sig av med sina pengar här.

Adress: 111 boulevard Beaumarchais
Hemsida: merci-merci.com

Läs också: 7 trendiga hotell i Paris – perfekt för en weekend

5. Sentou

En färgglad och eklektisk inredningsbutik för dig som älskar samtida design. Här finns allt från Sentous egen design till franska favoriter.

Adress: 29 rue Francois Miron & 26 boulevard Raspail
Hemsida: sentou.fr

6. Ligne Roset

Ett välkänt företag som grundades redan år 1860 och i dag samarbetar med unga designers för att erbjuda allt från textiler till möbler och lampor. Här får du en stor dos designinspiration!

Adress: Finns på flera ställen, bland annat 85 rue du Bac
Hemsida: ligneroset.fr

7. Les Fleurs

Butiken för dig som reser med handbagage och inte kan ta med dig något allt för stort hem. Butiken erbjuder en mängd olika små prylar – från lekfulla köksprylar och dekorativa kuddar till vackra kort och leksaker till barnen.

Adress: 6 passage Josset & 5 rue Trousseau
Hemsida: boutiquelesfleurs.com

Läs även: Paris vackraste caféer och restauranger – 8 tips!

Artikeln publicerades först på ELLE Decoration.

 

Mest läst