Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Inredningstrenderna som spås bli stora på Hemnet 2017

18 jan, 2017 
AvNanna von Knorring
Årets bostadsannonser spås bli betydligt mer personliga och färggrannare än tidigare år. Här är trenderna som kommer dominera på Hemnet.
Annons

Ett nytt år har redan tagit fart och med det kommer även de nya trenderna. Förra året var inredningstrenden tydlig på Hemnet. Från år 2015 och helvitt gick vi till ljusgrått, mässing, marmor och nakna glödlampor. Det nya blir att ta steget ytterligare mot det mörkare och i år spås bostadsannonserna gå i två olika färgskalor.

Dels kommer mörka toner, sammet och antika inslag att vara populärt, som en slags motpol till förra årets mer homogena inredningstrend. Mässing byts ut mot silver och årets it-pryl i den unika inredningens anda är oljemålningen.

– Det kommer vara mycket mörka färger, senapsgult, blått och mer färg överlag. Trenden med gamla men ändå lite lyxiga prylar gör att auktionshusen kan få en uppsving i år, säger Sara Ström, talesperson för Hemnet.

En annan trend är den mer jordnära färgskalan med bruna och beige nyanser.

– 90-talets terrakottafärg kommer tillbaka, säger Sara Ström.

Inredningen ska, förutom att den går i de olika nyanserna, även vara jordnära och autentisk till sitt ursprung. Återbruk, miljötänk och ett socialt ansvar blir ett inslag i inredningsdetaljerna.

– Det ska inte bara vara fint utan också göra något gott, säger Sara Ström om den miljömedvetna trenden.

 

hemnet_trender5
Foto: Margaret De Lange Styling: Kirsten Visdal för Dagny Fargestudio
stumpastaken
Foto: Nina Holst/Stylizimo blog

Läs även

Annons