Nobis har utökat sin portfolio med nya Nobis Copenhagen, som under ledning av arkitekterna på Wingårdhs har förvandlat ett gammalt musikkonservatorium till ett modernt lyxhotell med 77 rum och tre sviter.

Läs även Arne Jacobsens designhotell förnyas – se bilderna

Det ståtliga huset ritades för ett försäkringsbolag 1903 och blev sedan hem för Danmarks Kungliga Musikkonservatorium. Efter att ha stått tomt under en längre tid har Nobis Hotel Copenhagen flyttat in och i fredags invigdes hotellet.

Byggnadens befintliga nyklassicism har bevarats: den burgna elegansen, rymden och de vackra detaljerna. Samtidigt har man adderat en sparsam design och lekfulla inslag av möbler och färger.

Mättade grönblå toner ha plockats in i de 77 hotellrummen där fristående objekt blir tydliga tillägg till det ursprungliga. Materialen är hämtade direkt från naturen: marmor, trä, läder och ull. En stor del av inredningen är specialritad utifrån Nobis ambition om en varm och avslappnad hotellmiljö.

– Genom att utgå från Nobis visioner om sitt nya hotell och platsens förutsättningar designar vi en inredning som är direkt kopplat till projektet. Det skapar en träffsäkerhet som hade varit omöjlig att få till om vi använt oss av redan befintliga möbler, säger Helena Toresson, inredningsarkitekt på Wingårdhs.

I hotellrummen kombineras specialritade sängar i stål med garderober, pallar, bänkar och skrivbord av trä och naturläder. Konsten har plockats ner från väggarna och ligger i de uttrycksfulla ullmattorna som återfinns på alla våningsplan.

I badrummen står fristående handfatsbänkar med tillhörande spegel.

Och i receptionen möts gästerna av en disk gjuten i betong, en referens till att huset var ett av de första att uppföras i detta material. Från receptionen kan man nå restaurangen genom den storslagna trappan som förlängts nedåt.

Läs också:

4 svenska spaweekends med det lilla extra

Därför bör du undvika badkaret på hotellet

Ta med dig hunden på en weekend – här är 7 djurvänliga hotell

[socializer-facebooklikeshare]

Artikeln publicerades först på Residence.