Annika von Holdt är författare till fyra bästsäljande thrillers. Vägen till författarskapet har varit lång och krokig; hon började skriva noveller redan som barn. Ett tag drömde hon om att bli pilot, men de planerna skrinlades. Det fick bli IT i stället. Hennes mamma tyckte att det var bra att ha en utbildning att falla tillbaka på om ambitionen att bli författare inte skulle besannas.

Annikas och Birgers sovrum är sakralt inrett, arkitekturen och ljuset från fönstren sätter stilen i rummet.

Jonas Lundberg

Annika har valt att inreda med noga utvald design. Soffa från Flexform, soffbord av Warren Platner, lampor från Flos, glasbord, Eileen Gray, Harry Bertoias Diamond chair är vintage och sprayad med guldfärg, blå fåtöljeri velour, Verner Panton.

Jonas Lundberg

– Jag avslutade min IT-utbildning med vetskapen att jag nog aldrig skulle ha användning för den. Och flyttade till Milano för att vara med min pojkvän som jag hade träffat på en av mina resor. I Milano blev jag upptäckt av en fotograf och min karriär som modell började. Det var en spännande tid och arbetet tog mig över hela världen.

Annika hade arbetat i modebranschen i nästan 15 år när hon fick erbjudande om ett jobb som PR-chef på Magasins varuhus i Köpenhamn för att hjälpa dem att stärka sin modeprofil.

Annika von Holdt har många strängar på sin lyra: modell, författare, it-konsult och snart pilot. Hemmet är en lugn, ljus oas där hon samlar kraft för alla sina projekt.

Jonas Lundberg

– Efter tre år på jobbet bestämde jag mig för att säga upp mig och skriva en roman. Det gick riktigt bra. Min första thriller blev en bästsäljare och såldes i mer än 40 000 exemplar i Danmark, för nästa bok fick jag ett litterärt pris. I dag driver jag IT-konsultverksamhet bredvid skrivandet.

– Just nu skriver jag på min femte thriller och har också precis börjat utbilda mig till pilot. Det är en dröm jag alltid har haft, säger Annika.

Det tog Annika ett halvår att hitta stolen Panton i glasfiber. Bordet Tulip med marmorskiva, Eero Saarinen för Knoll.

Jonas Lundberg

Strax innan Annikas och Birgers son Lukas föddes flyttade paret in i den lägenhet de bor i idag. Trots att den ligger mitt i Köpenhamn märker man inte av storstadssorlet eftersom huset ligger lite i skymundan med innergård och egen uppfart. Huset är uppfört i nygotisk stil med klocktorn, balkonger utformade som teaterbalkonger, vackra lister och paneler, välvda tak med stuckatur, hemliga gångar till vinden; det är helt klart ett hus med mycket historia.

Lägenheten är ljus med vackra trägolv, spartanskt inredd med utvalda designmöbler. De vackra korsfönstren är som smycken i rummen och ger våningen ett närmast sakralt intryck.

De två blå Panton-fåtöljerna sticker ut som två utropstecken. Golvlampan heter Arco och kommer från Flos.

Jonas Lundberg

Köket, från JKE Design, är nyrenoverat i minimalistisk stil med vit bänkskiva, lampor, Tom Dixon.

Jonas Lundberg

– Jag ogillar röra och övermöblerade rum, då trivs jag inte. Jag är en mycket organiserad person, allt i vårt hem har en plats.
När Annika och Birger flyttade in såg lägenheten helt annorlunda ut. Det låg gulnade parkettgolv i alla rum och väggarna var täckta med lager av tapeter i olika färger, badrummet från 70-talet var klätt i beige marmor. För att få fram den stil paret ville ha bröt de upp alla golv och drog ner alla tapeter till den råa kärnan och började därifrån.
– Under parkettgolven låg det gedigna trägolv, som vi slipade och behandlade med lut. Väggarna lät vi vara vita eftersom det ger ett lugnt uttryck. Vår stil är ganska minimalistisk. Jag inreder helt klart efter uttrycket ’less is more’, ja, det är en kliché, men det är också sant.

Badkaret är köpt på LeMerandi Hellerup och är fortfarandei särklass den dyraste sakeni hemmet!

Jonas Lundberg

– Jag har inte behov av så mycket saker men både jag och min man har en förkärlek för tidlös design, vackra former och bra material av hög kvalitet. Vi har både vintagemöbler och nyproducerade designklassiker. För oss är möbler inte bara möbler utan funktionella konstverk.
– Både jag och Birger tycker om kontraster, men vi är inte förtjusta i för mycket färg. Det mest vågade färgmässigt vi har är två loungestolar av Verner Panton i midnattsblått. Jag gillar dem, men det tog tid för mig att vänja mig vid färgen!

Få våra snabba, enkla och supergoda recept direkt i din inkorg - klicka här!

Läs mer här:

Kika in hos konstnären Fredrik Wretman
Varma och snygga plädar – 18 köptips!
Bildextra: Så bor Europas kungligheter – titta in i slotten

Mest läst