Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Köpenhamns bästa inredningsbutiker – 11 tips!

03 jul, 2018 
AvNanna von Knorring
Planerar du en helg i Köpenhamn? Oavsett om du vill shoppa loss eller bara inspireras så finns det många inredningsbutiker i den danska huvudstaden. Här listar vi 11 favoriter som är värda ett besök.
Annons

Köpenhamn är en favorit bland många svenskar och den danska huvudstaden passar perfekt såväl för en weekend som för en längre staycation tack vare sitt stora utbud av härliga restauranger, shopping och sevärdheter.

Särskilt populär är staden bland alla inrednings- och designintresserade personer. Här finns nämligen en mängd butiker i alla prisklasser samt flera flaggskeppsbutiker som bjuder på inspiration och dansk design när den är som bäst. Oavsett om du vill shoppa loss eller bara strosa runt och inspireras så finns det något för de flesta smaker.

Här följer 11 inredningsbutiker att besöka under nästa resa till den danska huvudstaden!

1. Fil de Fer, Store Kongensgade 83 A

En dansk pärla som för tankarna till Frankrike. Här handlar du handplockade vintageskatter och utvalda nyproducerade produkter – från tvålar och inredningsdetaljer till möbler och lampor.

Annons

Instagram: @fildefercph

2. Hay, Østergade 61

Hays flaggskeppsbutik Hay House på Ströget erbjuder inredningsinspiration och allt från möbler och belysning till mindre accessoarer för hemmets alla rum.

Instagram: @haydesign

3. Beau Marché, Ny Østergade 32

Shoppa såväl gammalt som nytt på inredningsbutiken Beau Marché. Här finns även ett mysigt vincafé med samma namn som är väl värt ett besök.

Instagram: @beaumarchecph

4. The Apartment, Overgaden Neden Vandet 33

The Apartment är en lägenhet och butik i ett där allting är till salu. Butiken öppnades av Tina Seidenfaden Busck år 2011 och säljer handplockade prylar och konst i en inspirerande miljö.

Instagram: @theapartmentdk

5. Illums Bolighus, Amagertorv 10

En dansk klassiker som du inte vill missa! Illums Bolighus är ett inredningsvaruhus på flera våningsplan med allt från designmöbler till accessoarer från välkända varumärken.

Instagram: @illumsbolighus

Annons

6. Studio Oliver Gustav, Kastelvej 18

En butik för designentusiasten där du hittar utvald design från internationella designers och konstnärer. Hit går du för exklusiva dyrgripar för hemmets alla rum.

Läs också: Nu är renoveringen av danska designhotellet klar – kika in

7. Normann Copenhagen, Østerbrogade 70

Normann Copenhagen är ett välkänt dansk varumärke och huserar i en gammal biograf. Förutom shopping av såväl egna som andra varumärkens inredning, möbler och kläder erbjuder butiken även Instagramvänliga ytor.

Instagram: @normanncph

8. Gubi, Møntergade 19

Det här är lika mycket en destination för inspiration som den är för shopping. Gubis exklusiva design fyller flaggskeppsbutikens 400 kvadratmeter, men det finns även ett antal andra varumärken.

Instagram: @gubiofficial

9. Notre Dame, Nørregade 7

Notre Dame är en inredningsbutik med allt från köksattiraljer och textilier till belysning och små prylar i plast. Här finns såväl egenproducerat som produkter från andra varumärken – och det mesta är dessutom väldigt prisvänligt.

Annons

Instagram: @butiknotredame

10. Stilleben, Niels Hemmingsens gade 3

Stilsäkra Stilleben lockar med ett handplockat urval av keramik, konst och accessoarer – främst från unga danska designers, men även från större varumärken. Butiken öppnades redan 2002 av designerna Ditte Reckweg och Jelena Schou Nordentoft.

Instagram: @stilleben_dk

11. Royal Copenhagen, Amagertorv 6

Det blåvita porslinet från Royal Copenhagen är en dansk klassiker vars flaggskepsbutik ligger på Ströget. Här kan du handla porslin som står sig år efter år – och även prova det på Royal Smushi Café som serverar dansk mat med en twist på det vackra porslinet.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Artikeln publicerades först på ELLE Decoration.

 

Annons