Foto: Privat/IBL

Det här är historien om de utarbetade utmattade renoveringströtta småbarnsföräldrarna som, 30 minuter innan stängning, kommer på att de måste åka till Ikea för att köpa lådfronter till skåpen i nya köket. Så att de kan äntligen kan börja packa in saker där (och inte ha halva köket i flyttkartonger i källaren).

Väl i bilen, med en missnöjd bebis bredvid, kommer den stressade mamman på att hon glömt sin mobil. För att hon hämtade nappar istället.

– Vi hinner inte vända. När vi kommer fram får du springa in och handla så kommer jag tillbaka om tio minuter. Hon (den missnöjda bebisen) kanske somnar om jag kör runt, säger pappan.

Läs även 11 saker du inte ska säga till ett matkrånglande barn

Väl framme kastar sig mamman ur bilen (för att Ikea stänger om femton minuter!) och springer mot entrén. Då kommer hon på att hon glömde plånboken i bilen. För att hon jonglerade med napparna (som gjorde att hon glömde mobilen) till den missnöjda bebisen.

Mamman rusar tillbaka och jagar ikapp bilen, viftar och hoppar och har sig. Vilket resulterar i att enbart en buss (!) stannar till och mamman får skämmas.

För att hon glömt mobilen. Och plånboken. Och därför måste stå och vifta och skutta.

Då ser hon plötsligt att bilen vänder och kör emot henne, så hon ställer hon sig och hoppar och viftar igen som en galning. Men pappan kör bara vidare, han ser inte henne. För att han jonglerar med nappar. Till den missnöjda bebisen.

Däremot stannar en annan bil och vill släppa över mamman över gatan. Så hon får skämmas igen.

För att hon glömt mobilen. Och plånboken. Och därför måste stå och vifta och skutta.

Läs även Så får du en (nästan) stressfri semester med barnen

Mamman rusar vidare, in på Ikea (för att de stänger om tio minuter!) och ber om att få låna en telefon. Hon ringer pappan som vänder tillbaka.

– Va, är du här utan mobil OCH utan pengar?, säger den tjuvlyssnade mannen vid infodisken som lånat ut telefonen.

Han får inget svar, för mamman rusar ut igen (för Ikea stänger nu om fem minuter!) och haffar ett betalkort i farten från bilen som kör runt med den fortsatt missnöjda bebisen.

Hon springer tillbaka in, handlar och hör – precis när hon betalar – kundradion berätta att Ikea stänger nu.

Puh, på håret!

I bilen på vägen hem somnar den missnöjda bebisen, lådfronterna skramlar i bagaget och allt börjar kännas bättre.

Tills mamman kommer hem och upptäcker hon att hon köpt fel storlek på lådfronterna.

Av Jenny Norberg, föräldraledig innhållschef på vår systertidning Elle Mat och Vin

Läs även Hur en vanlig morgon som småbarnsmamma ser ut – egentligen

Få mer av Femina – klicka på ”Gilla” nedan för att följa oss på Facebook

[socializer-facebooklikeshare href=”https://www.facebook.com/femina.se/” layout=”standard” action=”like”  showfaces=”true” share=”false” width=”320″]

Se mer inspirerande innehåll från oss på Femina: