Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Kvinnligt skapande hos The Ode To – konsten vi drömmer om

23 sep, 2019 
AvLina Sköld
Dynamiska former möter raka linjer och nya konstnärer flyttar in i galleriet. Fokus är konst som ska älskas under lång tid, berättar grundarna av The Ode To om höstens nyheter. Se Feminas favoriter här!
Annons

The Ode To är ett kurerat onlinegalleri som omsorgsfullt samlar originalverk av talanger. Allt handgjort, allt unikt och allt till rimliga priser. Med fokus på kvinnligt skapade handplockar de samtida skulpturer, målningar, teckningar och udda objekt vars estetik fångar deras hjärtan. The Ode To grundades under våren 2018 av vännerna Anna Lukins och Helena Carlberg. Tillsammans delar de en passion för konst och har letat efter vackra och mer speciella saker på de mest märkvärdiga ställen.

”Ambitionen är att förmedla allt det härliga med konst och göra det både lättare och mer inspirerande att hitta verk som få andra har”

The Ode To Höstnyheter, Karin Haas
The Ode To höstnytt, Air pink bag Paula Atelier

Bland höstens nya konstnärer syns den etablerade amerikanska konstnären Karin Haas som med stor detaljrikedom ritar geometriska former i pastell hos The Ode To. Även holländska Nicola Kloosterman, också känd som @ohdecollage, har byggt upp sitt renommé via sociala mediers mest kreativa vattenhål. Hon gör finstämda och välbalanserade kollage av foton av ikebana blomsterarrangemang. Ytterligare en ny konstnär är Gustavsbergsbaserade Karol Zarbock som med stor teknisk skicklighet och en rejäl dos humor gör keramik i en eklektisk blandning av bacon, blommor och flamingos.

Annons

– Vi har också nya konstverk skapade av tidigare favoriter. Paula Atelier har adderat fler mjuka och dynamiska skulpturer i serien Air, som med sina former passar till det mesta. Skulptören Tove Tengå har gjort både prickiga och kritstrecksrandiga versioner av sin populära The Knot. Vi har också fler och fler tvådimensionella verk i form av teckningar och målningar för att ge folk en chans att fylla sina väggar med unika konstverk, säger The Ode To duon.

Drape Vase av Sofia Tufvasson, The Ode To
Marika Vaccino Andersson Cloud Studies, The Ode To

Har ni några personliga favoriter? 

Annons

– Alla konstverk har valts ut speciellt av oss och ett kriterium är att vi personligen skulle vilja ha allting hemma, så det är svårt att lyfta fram några enstaka favoriter. På det stora hela har vi en fäbless för när vi ser estetik möta skicklighet. Det tycker vi att både Nicola Kloostermans ikebana-kollage och Karin Haas sanslöst detaljerade och skickligt gjorda teckningar gör. Sedan tycker vi alltid att det är kul att se vad Paula Atelier tar fram, för det händer mycket spännande med hennes skapande och hon tar fram fantastiska former, säger Anna Lukin och Helena Carlberg.

Kristiina Haataja, Sofia Tufvasson, The Ode To, höstnytt
Paula Atelier, The Ode To

Vad ser ni för trender i höst?  

Annons

– Vi ser en fortsatt trend att gå bort från just trender och vill uppmuntra till mer hållbar konsumtion där man skaffar saker som man tror att man kommer att älska över lång tid. Vårt råd när man köper konst är att gå på det man ögonblickligen faller för och som reflekterar ens personliga stil, fortsätter de.

Ser mer av höstens nyheter från The Ode To här! 

Läs mer:

Annons